Annonce
Landbrug

Prinsesse Marie modtog millioner til nye madspildsbutikker

Fra venstre: Jan Larsen, salgsdirektør i føtex, Annette Juhler Kjær, vicepræsident i Salling Group, Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. Foto: Foto: Lasse Emil Kristiansen, Folkekirkens Nødhjælp

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie besøgte forleden Folkekirkens Nødhjælps nye Wefood-butik i Københavns Sydhavn. Her fik Prinsessen mulighed for at se nærmere på den nye butik og hilse på de frivillige.

Madspild er både dyrt for pengepungen, retfærdighedssansen og klimaet.

Det ved de fleste, og derfor går flere og flere til kamp mod madspild. En af dem er Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, der som protektor for Folkekirkens Nødhjælp officielt åbnede den første Wefood-butik i 2016. Wefood er et madspildssupermarked, der sælger varer, som mange konventionelle supermarkeder kasserer. Varer, der er ude af sæson, har overskredet bedst-før-datoen eller hvor emballagen er i stykker eller har fejl. Butikkerne drives af frivillige, og overskuddet går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i verdens fattigste lande.

Siden Folkekirkens Nødhjælp slog dørene op til den første butik, har Wefood været en stor succes. I dag driver organisationen tre butikker i henholdsvis København og Aarhus, og i december åbner endnu en Wefood i København, denne gang i Københavns Sydhavn.

- Wefood er et vigtigt initiativ, for vi skal bekæmpe madspild. Vi er allerede på rette vej, men der er stadig meget, der kan gøres, sagde Prinsesse Marie under besøget.

En af Wefoods største samarbejdspartnere er Salling Group, der blandt andet står bag føtex, Netto og Bilka. Salling Group var med til at udvikle Wefood tilbage i 2015, og koncernen har igennem årene været en fast leverandør af overskudsvarer. Alene i år har Salling Group doneret mere end 80 tons varer til Wefood-butikkerne.

Under besøget modtog Prinsesse Marie, på vegne af Folkekirkens Nødhjælp, en check på 3,41 millioner kroner fra Salling Fondene, som ejer Salling Group. Pengene skal gå til åbningen af to nye Wefood-butikker på Fyn og i Jylland.

- Vi kan ikke bekæmpe madspild uden gode samarbejdspartnere, og derfor støtter vi op om Folkekirkens Nødhjælp og Wefoods arbejde. Vi ser frem til flere nye Wefood-butikker rundt om i landet de næste år, sagde Annette Juhler Kjær, vicepræsident og ansvarlig for CSR i Salling Group.

  • Fra venstre: Jan Larsen, salgsdirektør i føtex, Annette Juhler Kjær, vicepræsident i Salling Group, Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. Foto: Foto: Lasse Emil Kristiansen, Folkekirkens Nødhjælp
Annonce
Annonce
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annonce
Annonce
112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum