Annonce
Landbrug

Rådgivning med lokalt afsæt

Regnskabet hos Nordsjællands Landboforening og dattervirksomheden Agrovi bar præg af, at 2017 var et investeringsår med åbningen af to nye kontorer i Tuse Næs og Nørre Alslev. Her er det Lars Jonsson, formand for Nordsjællands Landboforening, (tv.) og Niels Peter Ravnsborg, direktør i Agrovi. Foto: Denny Michael Jakobsen

Nordsjællands Landboforenings rådgivningsvirksomhed Agrovi udvidede i det forgange år med kontorer i to nye byer. En investering, der satte sit aftryk på regnskabet.

Nordsjællands Landboforening tæller i dag mere end 900 medlemmer og er Sjællands næststørste landboforening.

- Vi vil være en moderne landboforening, der er i ligevægt med medlemmernes interesser og behov. Vi vil gøre det attraktivt og bæredygtigt at leve på landet i Nordsjælland - også for den næste generation, sagde formand Lars Jonsson på årets generalforsamling i Hillerød.

Derfor har foreningen i det forgangne år haft gang i et større strategiarbejde med fokusgrupper for at finde ud af, hvordan landboforeningen i fremtiden kan understøtte medlemmernes og andre kunders drømme og behov.Undersøgelsen viste, at der er et ønske om, at landboforeningen skal være garant for en stærk faglig rådgivning med lokalt afsæt.

- Jeg mener, at vi til fulde kan honorere det ønske, og det bekræfter mig i, at vores strategi for rådgivningsvirksomheden Agrovi er den rigtige. Sidste år i januar åbnede vi to nye kontorer; et på Hørbygaard på Tuse Næs og et i Nørre Alslev på Falster. Det har kostet ressourcer - mange ressourcer, og det er også derfor, vi kommer ud med et stort, men forventeligt underskud i Agrovi, forklarede Lars Jonsson.

- Den decentrale strategi er en nødvendig investering i fremtiden, hvis vi også fremover skal kunne tilbyde en stærk faglig rådgivning med kompetente medarbejdere. Jeg er stolt af, at vi står bag en Sjællandsdækkende rådgivning med mere end 90 medarbejdere, som hver dag arbejder for de bedste løsninger til os, og som tør vise os nye veje, fortsatte Lars Jonsson.

Udvidelse gav underskud
Åbningen af de to nye kontorer betyder, at Agrovi kommer ud med et underskud på 2,5 millioner kroner i 2017.

- Underskuddet er ikke tilfredsstillende, men forventeligt i et investeringsår med nye medarbejdere, nye kontorer, nye aktiviteter og mere markedsføring. Alt er nu betalt, og vi har nu en platform for de kommende års vækst, forklarede Niels Peter Ravnsborg, direktør i Agrovi.

Resultatet blev også påvirket af et større tab af debitorer på 342.000 kroner.

- Bankerne har lukket bedrifter, hvor vi har været i gang med rekonstruktioner. Det har kostet, sagde Niels Peter Ravnsborg.

Agrovi budgetterer med et resultat på 487.000 kr. i 2018.

I Nordsjællands Landboforening kom man ud med et negativt resultat før udloddet overskud fra Agrovis 2017-resultat og skat på -53.000 kr. Med det udloddede overskud på 300.000 kr. og med hensat skat på 543.000 kr., ender årsresultatet dog med et plus på 790.000 kroner.

Nordsjællands Landboforening står med en solid egenkapital på 11,8 mio. kr, men budgetterer med et underskud på 184.000 kr. i 2018, bl.a. som følge af, at der ekstraordinært er afsat 100.000 til strategiske indsatsområder, og som følge af, at der i næste års regnskab ikke er nogen udlodning fra dattervirksomheden Agrovi. Regnskaberne blev godkendt uden debat.

Tæt på kunderne
Med de nye kontorer kan Agrovi være tæt på kunderne på hele Sjælland og Lolland-Falster, og virksomheden håber derfor på kundefremgang i 2018.

- Det har en betydning, at vi er ude lokalt. På trods af teknologi kan man ikke erstatte det, der opstår, når to mennesker mødes. Jeres problemer er det, der er vigtigt for os, sagde Niels Peter Ravnsborg, som gerne vil inspirere kunderne med en anderledes vinkel på, hvordan landbrugets problemstillinger kan løses.

Han fremhævede særligt projektet "Grønne Marker og Stærke Rødder", hvor Agrovi i samarbejde med Københavns Universitet over fire år undersøger dyrkningsmetoden Conservation Agriculture (CA).

- Jeg forventer mig meget af det projekt, og det vil gøre os til nogle af de mest vidende inden for CA og pløjefri dyrkning, sagde Niels Peter Ravnsborg.Metoden er blandt andet nye, anderledes aktiviteter.- Vi vil gerne give nogle anderledes løsninger på de problemstillinger, som landbruget har, siger Niels Peter Ravnsborg.

  • Agrovi3
    Regnskabet hos Nordsjællands Landboforening og dattervirksomheden Agrovi bar præg af, at 2017 var et investeringsår med åbningen af to nye kontorer i Tuse Næs og Nørre Alslev. Her er det Lars Jonsson, formand for Nordsjællands Landboforening, (tv.) og Niels Peter Ravnsborg, direktør i Agrovi. Foto: Denny Michael Jakobsen
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Annonce
Annonce
112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget