Interessen for økologiske juletræer vokser, og producenterne har ingen problemer med at afsætte den økologiske version af juletræet.
Selvom økologien endnu ikke er så udbredt inden for juletræer som inden for fødevarer, melder Økologisk Landsforening om en stigende interesse for at få fat i et øko-juletræ.
Produktionen af økologiske juletræer er da også voksende, men producenterne har svært ved at følge med den stigende efterspørgsel.
- Der kommer heldigvis flere økologiske juletræsproducenter i Danmark i takt med, at efterspørgslen stiger. Men da det tager omkring otte år for et træ at vokse sig stort, kan produktionen endnu ikke følge med den stærkt voksende interesse. Nogle af vores medlemmer havde allerede solgt deres økologiske juletræer tilbage i august, siger Marianne Bols, formand for Økologisk Juletræsforening, som selv dyrker økologiske og Fair Trade-certificerede juletræer i Midtjylland.
Hun peger på, at der også i stigende grad bliver efterspurgt økologisk pyntegran til bl.a. guirlander, æresporte og adventskranse.
Der er 17 økologiske juletræsproducenter i Danmark. En af dem er Johan Wedel Nielsen fra Skjoldbjerggård ved Vellerup i Hornsherred, som dyrker økologiske juletræer flere steder på Sjælland, blandt andet ved Kirke Sonnerup, på forpagtet jord på Ryegård Gods og i Nivå.
Hans firma Grøn Jul sælger økologiske juletræer engros og på stadepladser rundt om i København.
- Jeg solgte 1.200 økologiske juletræer til engros allerede i sommer. Men jeg kunne godt have solgt flere, hvis jeg havde flere. Jeg har så omkring 600 økologiske juletræer tilbage til salg på mine egne stadepladser i København i december, fortæller Johan Wedel Nielsen.
Økologisk juletræsproduktion er omfattet af de samme skrappe regler, som gælder for produktionen af økologisk landbrugsproduktion. Man kan derfor også genkende et dansk økologisk træ på, at det bærer det røde Ø-mærke.
Den økologiske juletræsproduktion svarer i dag til cirka fem procent af den samlede juletræsproduktion i Danmark.