cookie-og-privatlivspolitik
Landbrugsstyrelsen efterlyser nu landmænd, som har penge til gode for for meget betalt produktionsafgift for sukkerroer.
Landbrugsstyrelsen efterlyser nu landmænd, som har penge til gode for for meget betalt produktionsafgift for sukkerroer.
Foto: Anders Knudsen

Landbrugsnyt

Roedyrkere efterlyses

Landbrugsstyrelsen har offentliggjort navnene på de landmænd, som Nordic Sugar ikke har kunnet tilbagebetale produktionsafgift til.
19. november 2018 kl. 09:27 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Der er opkrævet 31,6 mio. kr. for meget i produktionsafgift på sukker i produktionsårene 1999/2000 - 2000/2001. Inklusiv renter bliver beløbet i alt 80,9 mio. kr. Derfor skal landmænd, der har dyrket roer i de år have penge tilbagebetalt af Nordic Sugar.

25. oktober tilbagebetalte Nordic Sugar penge til mange af de sukkerroedyrkere, som har betalt for meget i produktionsafgift på sukker.

Da Nordic Sugar imidlertid mangler kontooplysninger på en række landmænd, har Landbrugsstyrelsen offentliggjort navnene på de sukkerroedyrkere, som mangler at få deres penge.

Tilbagebetalingen omfatter omkring 6.300 sukkerroedyrkere, der står til at modtage mellem 90 kr. og 215.000 kr. Størrelsen på det beløb, den enkelte sukkerroedyrker får tilbagebetalt, afhænger af, hvor store mængder roer vedkommende har leveret i de pågældende år.

Nordic Sugar oplyser, at nogle af de sukkerroedyrkeres kontonumre, der er forsøgt tilbagebetalt til, ikke længere eksisterer. Derfor er sukkerfabrikanten ikke i besiddelse af tilstrækkelig mange oplysninger til at kunne gennemføre tilbagebetalingen. Det drejer sig om cirka 23 procent af de omfattede sukkerroedyrkere.

Du kan finde listen på Landbrugsstyrelsens hjemmeside lbst.dk.

Hvis dit navn fremgår af listen, skal du udfylde blanketten om samtykke og sende den til Landbrugsstyrelsen, eventuelt bilagt andre nødvendige oplysninger ved dødsbo, konkursbo eller ophævet I/S.

Er du arving til en af de berørte sukkerroedyrkere, skal du sende en samtykkeerklæring og skifteretsattest med fuldmagt fra de øvrige arvinger som bevis for, at tilbagebetalingen sker til rette vedkommende. Normalt vil "rette vedkommende" være afdødes bo, men i nogle tilfælde kan en ny gårdejer eller andre få rettighed til at få pengene.

I tilfælde af konkurs vil tilbagebetalingen blive foretaget til boets kurator. Er konkursboet afsluttet, skal du tage kontakt til Skifteretten, for afklaring af, om boet skal genoptages.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce