cookie-og-privatlivspolitik
Når juletræet er fældet, er det en god idé at sætte det i vand, hvis du vil have det til at stråle gennem hele julen. Her har en familie fundet årets juletræ i Kærehave Skov ved Ringsted.

2

Billeder

Når juletræet er fældet, er det en god idé at sætte det i vand, hvis du vil have det til at stråle gennem hele julen. Her har en familie fundet årets juletræ i Kærehave Skov ved Ringsted.

Landbrugsnyt

Sådan får du juletræet til at stråle

Det er tid til at hente årets juletræ, og med den rette behandling står træet smukt og fint hele julen.
14. december 2018 kl. 11:41 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Hvis du ikke allerede har sørget for årets juletræ, er det ved at være tid. Supermarkederne har haft juletræer til salg siden slutningen af november. Træerne er skovet de første dage i november med temperaturer på 10-15 grader. Men det er ikke opskriften på det gode træ.

Sådan lyder det fra landskabskonsulent Søren Paldudan, som er skovrider i Kærehave Skov ved Ringsted. Her sørger han for, at juletræerne altid er frisk skovede.

- Vi skover løbende, så at alle kunder oplever, at træet er nyskovet, uanset om man køber i starten af sæsonen eller i slutningen. Over 50 procent af træerne sælges de sidste 10 dage før juleaften, fortæller han.

Søren Paludan anbefaler, at man behandler juletræet med omtanke. Man skal tage nettet af lige så snart, man kommer hjem og sætte træet et køligt sted, inden det skal ind i stuen.

- Sæt det gerne i en spand vand. Og i stuen skal træet ikke placeres tæt ved varme-elementer som radiator og brændeovn. Det allerbedste er at sætte træet i en fod med vand og husk her, at det er som med afskårne blomster. For at træet skal kunne suge vand, kræver det et friskt snit. Behandlet korrekt, og med foden i vand, vil juletræet stråle med friske grønne nåle hele julen, forklarer Søren Paludan.

Han har selv behandlet juletræet sådan hvert år i de sidste 20 år, og han kunne aldrig drømme om at benytte en juletræsfod uden vand.

I Kærehave Skov kan man købe Easyfix-systemet. Her bores et hul i bunden af træet, som passer til foden, der også er en vandskål, og træet kommer til at stå 100 procent opret.

Der er i øvrigt åbent i Kærehave Skov hverdage og weekend fra kl. 10-16 og også 24. december fra kl. 10-12. I weekenden er der julehygge ved bålhytten, hvor der er gratis gløgg, varm saft og brunkager, ligesom der kan købes vafler. Adressen er Østre Ringvej 40, Ringsted
 
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE