cookie-og-privatlivspolitik
Årets Økodag finder sted på søndag 15. april, hvor du kan opleve køernes begejstring over at blive lukket ud i forårsvejret.

Landbrugsnyt

Se øko-køerne danse på søndag

72 økologiske gårde over hele landet holder på søndag Økodag, hvor du kan opleve øko-køernes begejstring over at blive lukket ud på græs.
09. april 2018 kl. 10:18 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce
FAKTA
  • Alle økologiske køer kommer ud på græs i sommerhalvåret fra april til november.
  • Ca. hver tredje liter mælk, som bliver solgt i Danmark i dag, er mærket med det røde Ø.
  • Økodag er Danmarks største nationale fødevare- og landbrugsevent.

På søndag 15. april er danskerne inviteret ud på landet for at fejre foråret sammen med de økologiske malkekøer.

I alt 72 økologiske gårde holder Økodag, og her kan danskerne opleve de glade øko-køer vise deres bedste dansetrin frem, når de bliver lukket ud på græs under åben himmel efter en lang vinter i stalden.

Mere end 200.000 danskere har deltaget i festlighederne hver år de seneste år.

- Økodag er en glædens dag. Både for de økologiske køer, for de økologiske landmænd og for de mange tusinde forventningsfulde børn og voksne, der hvert år står klar rundt om græsmarkerne, når stalddørene lukkes op klokken 12. Man kan simpelthen ikke undgå at blive glad i låget af det livsbekræftende syn af kåde øko-køer, der spurter ud på marken i den friske forårsluft, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

Anders Lund Madsen kommenterer
I år finder den officielle åbning af Økodag sted på gården Hagens Mølle lidt nord for Skive, hvor tv- og radiovært Anders Lund Madsen vil agere kommentator på køernes frihedsdans.

Hagens Mølle drives af Lene og Michael Bisgård, der købte landbruget for fem år siden og straks omlagde det til økologi.

- Den dag, køerne skal lukkes på græs, er det ekstra skønt at være økologisk landmand. Vi nyder at se køerne, som tydeligvis er vildt glade, når de kommer ud på marken. Og den oplevelse vil vi rigtig gerne dele med vores omverden. Vi vil gerne vise folk, hvad det er, vi går og laver, og hvordan vores dyr har det. Så vi glæder os rigtig meget til Økodag, siger gårdejer Michael Bisgård.

Oplev, hvor øko-mælken kommer fra
- De økologiske landmænd er stolte af deres landbrug og vil gerne vise det frem. Det gør det muligt for forældre og bedsteforældre at tage deres børn og børnebørn med på en sanselig og lærerig søndagsudflugt på landet. Til Økodag kan man komme helt tæt på dyrene, smage på mælken, møde den økologiske landmand, gå på opdagelse på gården og blive klogere på økologi, siger Birgitte Nygaard, projektleder i Økologisk Landsforening.

Du kan finde nærmeste Økodag-vært på økodag.dk og læse mere om, hvad der sker på de enkelte gårde. Gårdene holder åbent mellem kl. 10 og 14 søndag den 15. april, og stalddørene slås op præcis kl. 12 over hele landet.

Økodag gennemføres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske landmænd og deres mejerier.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce