cookie-og-privatlivspolitik
Den sjællandske dyrehelt.
Den sjællandske dyrehelt.
Foto: Privatfoto

Landbrugsnyt

Sjællandsk dyrehelt: Hunden Frank reddede kvinde fra selvmord på kirkegård

Hunden Frank kunne mærke, at noget var galt, da han en sen aften gik tur med sin ejer, og passerede en ensom kvinde på en kirkegård i Slagelse.
02. november 2019 kl. 06:00 Af Lars Hovgaard

Annonce

Torsdag 17. oktober blev Frank, en ung fransk bulldog fra Slagelse, overrasket med gaver og lykønskninger. Det var ikke hans fødselsdag, men en fejring af en heltegerning han udførte en sen aften for tre måneder siden.

Frank har nemlig vundet titlen som regional, sjællandsk vinder i Agrias landsdækkende konkurrence "Danmarks Dyrehelt 2019". På trods af over 800 indstillede kæledyr fik Frank en overbevisende sejr.

Frank hyldes for hans indsats en sen aften, hvor han og hans ejer, Troels Hansen, var ude og gå en tur på en nærliggende kirkegård - en gåtur der skulle vise sig at have skæbnesvanger betydning for en kvinde, de tilfældigt mødte på deres tur.

Udover titlen som regional sjællandsk dyrehelt vinder Frank og familien 5.000 kroner, som de donerer til uddannelse af førerhunde hos Dansk Blindesamfund. Nu går Frank videre til den landsdækkende finale, hvor han skal dyste mod de jyske og fynske regionale vinder i Agria Dyreforsikrings konkurrence om at blive hele Danmarks Dyrehelt 2019.

På deres gåtur på kirkegården passerede Frank og Troels en ældre kvinde, som sad alene på en bænk. Frank trækker i linen og vil hilse på damen, men Troels ønsker ikke at forstyrre hende og trækker Frank væk fra bænken. Frank insisterer dog stædigt på, at de skal over og hilse på.

Efter en lille hilsen hopper Frank op på kvindens skød, og slikker hende i ansigtet. Hun bryder straks ud i gråd og giver ham et stort kram. Troels sætter sig ned for at snakke med hende. Snakken går, og pludseligt spørger hun ham, om han kan holde på en hemmelighed: Hun har slugt et helt glas smertestillende, og har sat sig på kirkegården for at tage stille afsked med verden. Hun er flygtning, lider af posttraumatisk stress, og kan ikke længere få sin økonomi til at hænge sammen.

Lige den hemmelighed kan Troels ikke kan holde på, og han overtaler hende til at følges hen til det nærliggende sygehus. Ved indgangspartiet til hospitalet kollapser damen og må hjælpes ind af hospitalets personale.

Den ældre kvinde overlevede selvmordsforsøget, da hun fik hjælp i tide, men havde det ikke været for Franks stædige insisteren på at opsøge kvinden, havde hun højst sandsynligt ikke klaret den.

Konkurrencen "Danmarks Dyrehelt 2019" søger efter kæledyr fra hele landet, som udfører ekstraordinære gerninger for deres ejer eller på anden måde er helte i hverdagen.

Vinderen på Sjælland blev altså hunden Frank fra Slagelse. Ligesom hans ejere, anerkender Agrias dommerpanel den store gerning, Frank gjorde.

I dommerpanelet sidder blandt andet tv-vært Puk Elgård, der har stor ros til dagens dygtige vinder og hans ejere:

- Hunden Frank var opmærksom på den ensomme dame. Han ville hen og undersøge, hvorfor hun sad der. Heldigvis har Frank nogle rigtig gode mennesker, som viste omsorg og medmenneskelighed, da damen på bænken rakte ud efter dem. Frank skal være min Dyrehelt, fordi historien om ham og damen på bænken er et virkelig godt eksempel på at dyr binder os sammen.

Kampagnen "Danmarks Dyrehelt" er sat i verden for at hylde danske kæledyr for den glæde, de spreder i hverdagen, trofastheden og deres evne til ekstraordinære heltegerninger. Det er Agria Dyreforsikring, der for femte år i træk holder konkurrencen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE