cookie-og-privatlivspolitik
Henrik Fabienke ved den kommende skov.
Henrik Fabienke ved den kommende skov.
Foto: Privatfoto

Landbrugsnyt

Skjørringe Gods planter skov på stort område

Godset på Falster vil bidrage til at mindske co2 udledningen ved at plante træer.
13. november 2019 kl. 08:47 Af Lars Hovgaard

Annonce

Et område af Skjørringe Gods' jord på cirka 31 hektar, der var overvejet udlagt til et lavbundsprojekt, bliver i stedet tilplantet med skov.

- Vi planter skov i stedet. Det giver en meget større gevinst for miljøet, fortæller godsejer Henrik Fabienke fra Skjørringe Gods om beslutningen.

Klimaet har det hårdt, og alle er efterhånden klar over, at det er nødvendigt at handle, især at nedsætte udledningen af CO2.

På godset vil man gerne give sit bidrag til reduktion af CO2, og en god måde at gøre dette på er at plante skov.

Henrik Fabienke mener, at udfordringen omkring miljøet kræver handling, og det skal ske i en fart.

- Vi må alle bidrage. Vi udlægger gerne en del af vores lavtliggende landbrugsjord til plantning af skov. For når vi planter skov, gavner vi miljøet og derigennem os alle, siger han.

Det er jord, der hidtil har indgået i godsets landbrugsproduktion, der var planlagt til lavbundsprojektet, og som nu udlægges til skov.

- Vi er blevet klogere. Ud fra de råd vi har fået, kan vi gavne miljøet bedst, ved at plante skov, forklarer Henrik Fabienke.

Alle borgere vil stadig have adgang til området, da en stor del af godsets jord er med i "Spor i landskabet", hvor alle kan gå tur og nyde områdets dejlige natur. Tilplantningen begynder til foråret senest i maj.

Træerne er også nyttige. Efter cirka fire-seks år kan der høstes noget af træet til energitræ. Senere vil noget andet af det tilplantede kunne høstes til bygningstømmer. Det resterende træ vil gro videre og være 100 procent høstet efter cirka 40 år. I hele perioden optager træerne betydelige mængder CO2.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE