Annonce
Landbrug

Stabilt elevtal på Landbrugsskolen

På Landbrugsskolen Sjælland håber man at kunne holde status quo i antal optagede elever, da der er små ungdomsårgange og stor konkurrence uddannelserne imellem om de unge, fortæller forstander Henrik Jensen. Foto: Denny Michael Jakobsen

Trods små ungdomsårgange formår Landbrugsskolen Sjælland at holde elevtallet på et nogenlunde stabilt niveau.

Landbruget mangler kvalificeret arbejdskraft, så derfor vil man hos Landbrugsskolen Sjælland, der har afdelinger i Roskilde og Høng, gerne uddanne flere landmænd.

Faldende ungdomsårgange gør dog den opgave svær og betyder samtidig stor konkurrence uddannelserne imellem for at få fat på de unge. Alligevel er det lykkedes Landbrugsskolen Sjælland i år at holde antallet af optagede på landbrugs-uddannelserne på stort set samme niveau som sidste år.

- Der har været et lillebitte fald, men ikke noget alarmerende, siger Henrik Jensen, forstander på Landbrugsskolen Sjællands afdeling i Høng.

Særligt har EUX'en, hvor den klassiske erhvervsuddannelse til landmand kombineres med en gymnasial eksamen, vist sig populær. Der er lige nu status quo i forhold til sidste år, hvor godt 40 begyndte på grundforløb 1.

Der er til gengæld sket et lille fald i antal optagede på den klassiske EUD-landbrugsuddannelse, hvor små 30 sidste år begyndte på grundforløb 1.

Landbrugsskolen Sjælland kan med EUX'en tiltrække elever, som man ellers ikke ville have haft.

- Dem, der gerne vil læse videre inden for veterinærmedicin (dyrlæge, red.) og husdyrvidenskab, er nogle elever, vi ikke ville have fået ind uden EUX'en. Det er ofte piger, der vælger EUX, og det giver en mere jævn kønsfordeling og en anden dynamik i hverdagen på skolen, fortæller Henrik Jensen.

Derudover ender nogle af de unge, som havde tænkt sig at læse videre, med at blive så glade for landbruget, at de vælger den vej.

- Grundforløb 1 er et afklarende forløb, og nogle af dem, som siger, at de vil være dyrlæge eller dyrepasser, ender med at få en praktikaftale i landbruget. Det er rigtig fint, når der nu er mangel på kvalificeret arbejdskraft i landbruget. Og vil man være dyrepasser, kan man blive glad for at arbejde i landbruget, hvor man har mere kontakt med dyrene end i Zoo, siger Henrik Jensen.

Altid åbent hus

Har man endnu ikke valgt uddannelse, er det stadig ikke for sent at søge ind på Landbrugsskolen til august. Og det er altid muligt at kigge forbi.

- Vi har altid åbent hus, hvis bare man ringer inden, så kan man få en rundvisning. Cirka en gang hver uge, har vi nogle, der kommer og kigger, siger forstanderen.

Landbrugsskolens elever i Høng arrangerer også minidyrskue 23. maj kl. 10.30-21.30 ved skolelandbruget i Torntofte, hvor man kan få en snak med elever, lærere og studievejledere og få en fornemmelse for, hvad det er for et sted.

Desuden er der 9. maj informationsaften om uddannelsen til produktionsleder kl. 18.00 med aftensmad på Landbrugsskolen i Høng.

  • På Landbrugsskolen Sjælland håber man at kunne holde status quo i antal optagede elever, da der er små ungdomsårgange og stor konkurrence uddannelserne imellem om de unge, fortæller forstander Henrik Jensen. Foto: Denny Michael Jakobsen
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken