Annonce
Landbrug

Studerende hjælper med fødevarerne

37 studerende og ni virksomheder var mødt op til startskuddet på Food Days Sjælland i Katedralskolens festsal i Nykøbing Falster. Foto: Martin S Poulsen

Madspild og udvikling af sunde færdigretter på programmet for Food Days Sjælland.

Frysepizzaer og boller i karry på køl udgjorde for ikke så længe siden rygraden i danskernes forbrug af færdigretter. Men nu efterspørger forbrugerne sunde, velsmagende og klimavenlige færdigretter, der i mange tilfælde også gerne må være vegetariske.

Det er nye tider for fødevareproducenterne. Den stigende efterspørgsel efter færdigretter og fødevarer generelt, der lever op til den moderne forbrugers krav, har åbnet nye muligheder for producenterne. Men de små og mellemstore fødevareproducenter har ikke altid blik for at udnytte de nye muligheder bedst muligt. Studerende kan hjælpe virksomhederne med at udvikle og markedsføre nye produkter.

De studerende og virksomhederne netværkede fra starten gennem et par teambuildingsøvelser. Foto: Martin S Poulsen

Efterlyste idéer

Derfor skød rådgivningsvirksomheden Agro Business Park forleden i Nykøbing Falster Katedralskoles festsal sin fjerde Food Days Sjælland i gang. Her var 37 studerende og ni virksomheder med 10 konkrete businesscases mødt op for at komme hinanden nærmere til et kick off-event. Hver virksomhed holdt et oplæg, hvor virksomheden fortalte om lige præcis de udfordringer, den står med, og hvilke cases eller idéer, den gerne vil have de studerendes hjælp til at udvikle. Det giver de studerende praktisk erfaring, som de kan bruge videre i deres karriere.

- For de studerende er dagen også en oplagt mulighed for at få et nyt netværk. Det er selve meningen med det. Der er allerede en studerende, der er kommet op til mig og har fortalt, at hun nu havde fundet en praktikplads blandt virksomhederne, fortæller Heidi Høy Dyrholm, der er projektleder hos Agro Business Park.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sten fra kirsebær

De fleste af virksomhedernes problemstillinger handler om at reducere spild og skabe nye varer af det, der ellers ville være restprodukter fra produktionen.

En af virksomhederne, der var med på dagen, var Engvang Frugt på Stevns. Dens restprodukter kan blandt andet være sten og skræl fra kirsebær.

- Det er rigtig interessant for os, hvis noget af det, som man i dag bare smider ud, kan blive til noget nyt. Her tilfører de studerende en masse spændende idéer og innovation, som vi kan bruge til nye produkter, siger direktør Annelise Nielsen fra Engvang Frugt.

Udviklingen af en mere bæredygtig fødevareproduktion rummer ifølge Heidi Høy Dyrholm nogle interessante perspektiver for virksomheders udvikling.

- Der tales jo rigtig meget om, at vi skal passe på Jordens ressourcer. Det her er det konkrete arbejde, der kan være med til at løse det. Kan vi bruge nogle ressourcer, som i dag faktisk er skrald, og få det til at blive til noget nyt og anderledes, så gør vi noget godt for virksomhedens bundlinje og for vores klode, fortæller Heidi Høy Dyrholm.

De studerende skal nu ud i virksomhederne for de næste måneder at arbejde tæt sammen med dem om udviklingen af nye fødevareprodukter. Bedste case kåres til december.

  • 37 studerende og ni virksomheder var mødt op til startskuddet på Food Days Sjælland i Katedralskolens festsal i Nykøbing Falster. Foto: Martin S Poulsen
  • De studerende og virksomhederne netværkede fra starten gennem et par teambuildingsøvelser. Foto: Martin S Poulsen
Annonce
Annonce
Annonce
112

Bil i brand på motorvejen

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Annonce
Annonce
Lolland

Kæmpe kovending: Alligevel flertal for omfartsvej

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

Indland

Over 800 butikker vil donere overskudsmad i påsken

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Guldborgsund

Ukendt fremtid præger lokal zoo

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket

112

Tyskland skærper grænsekontrollen til EM i fodbold: Scandlines følger udviklingen