cookie-og-privatlivspolitik
37 studerende og ni virksomheder var mødt op til startskuddet på Food Days Sjælland i Katedralskolens festsal i Nykøbing Falster.

2

Billeder

37 studerende og ni virksomheder var mødt op til startskuddet på Food Days Sjælland i Katedralskolens festsal i Nykøbing Falster.
Foto: Martin S Poulsen

Landbrugsnyt

Studerende hjælper med fødevarerne

Madspild og udvikling af sunde færdigretter på programmet for Food Days Sjælland.
13. oktober 2019 kl. 08:00 Af Martin S Poulsen

Annonce

Frysepizzaer og boller i karry på køl udgjorde for ikke så længe siden rygraden i danskernes forbrug af færdigretter. Men nu efterspørger forbrugerne sunde, velsmagende og klimavenlige færdigretter, der i mange tilfælde også gerne må være vegetariske.

Det er nye tider for fødevareproducenterne. Den stigende efterspørgsel efter færdigretter og fødevarer generelt, der lever op til den moderne forbrugers krav, har åbnet nye muligheder for producenterne. Men de små og mellemstore fødevareproducenter har ikke altid blik for at udnytte de nye muligheder bedst muligt. Studerende kan hjælpe virksomhederne med at udvikle og markedsføre nye produkter.


Efterlyste idéer

Derfor skød rådgivningsvirksomheden Agro Business Park forleden i Nykøbing Falster Katedralskoles festsal sin fjerde Food Days Sjælland i gang. Her var 37 studerende og ni virksomheder med 10 konkrete businesscases mødt op for at komme hinanden nærmere til et kick off-event. Hver virksomhed holdt et oplæg, hvor virksomheden fortalte om lige præcis de udfordringer, den står med, og hvilke cases eller idéer, den gerne vil have de studerendes hjælp til at udvikle. Det giver de studerende praktisk erfaring, som de kan bruge videre i deres karriere.

- For de studerende er dagen også en oplagt mulighed for at få et nyt netværk. Det er selve meningen med det. Der er allerede en studerende, der er kommet op til mig og har fortalt, at hun nu havde fundet en praktikplads blandt virksomhederne, fortæller Heidi Høy Dyrholm, der er projektleder hos Agro Business Park.


Sten fra kirsebær

De fleste af virksomhedernes problemstillinger handler om at reducere spild og skabe nye varer af det, der ellers ville være restprodukter fra produktionen.

En af virksomhederne, der var med på dagen, var Engvang Frugt på Stevns. Dens restprodukter kan blandt andet være sten og skræl fra kirsebær.

- Det er rigtig interessant for os, hvis noget af det, som man i dag bare smider ud, kan blive til noget nyt. Her tilfører de studerende en masse spændende idéer og innovation, som vi kan bruge til nye produkter, siger direktør Annelise Nielsen fra Engvang Frugt.

Udviklingen af en mere bæredygtig fødevareproduktion rummer ifølge Heidi Høy Dyrholm nogle interessante perspektiver for virksomheders udvikling.

- Der tales jo rigtig meget om, at vi skal passe på Jordens ressourcer. Det her er det konkrete arbejde, der kan være med til at løse det. Kan vi bruge nogle ressourcer, som i dag faktisk er skrald, og få det til at blive til noget nyt og anderledes, så gør vi noget godt for virksomhedens bundlinje og for vores klode, fortæller Heidi Høy Dyrholm.

De studerende skal nu ud i virksomhederne for de næste måneder at arbejde tæt sammen med dem om udviklingen af nye fødevareprodukter. Bedste case kåres til december.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her