cookie-og-privatlivspolitik
Kim Heiselberg fra Varde er ny formand for Danske Svineproducenter.
Kim Heiselberg fra Varde er ny formand for Danske Svineproducenter.

Landbrugsnyt

Svineproducenter har fået ny formand

Kim Heiselberg er ny formand for Danske Svineproducenter, hvor han afløser Torben Hauskov.
05. februar 2019 kl. 13:24 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Danske Svineproducenters bestyrelse har konstitueret sig og har valgt Kim Heiselberg, Lyne ved Varde, som formand. Han afløser Torben Hauskov, som gik af som formand ved generalforsamlingen i januar.

Foreningens nye formand glæder sig til at komme i gang med de nye udfordringer.

- Jeg vil være garant for, at vi står fast på vores meninger og samtidig skaber dialog, så vi løfter svineproduktion til nye mål. Desuden brænder jeg for at styrke kommunikationen til forbrugeren og opnå en større politisk og samfundsmæssig accept af vores produktion, udtaler Kim Heiselberg i en pressemeddelelse.

- Sidst men ikke mindst glæder jeg mig til fortsat at være med til at forme fremtiden for svineproduktionen i Danmark og arbejde for fair produktionsvilkår for de danske svineproducenter, fortsætter han.

Dermed erklærer han sig helt på linje med "tilbage til rødderne"-linjen, som blev lagt af den afgåede formand, Torben Hauskov.

Jeppe Bloch Nielsen, "Vigård" ved Vejen, som blev valgt ind i bestyrelsen i januar i år, afløser Ulrik Volsgaard som foreningens næstformand. Claus Bruun Jørgensen, Tinglev, blev valgt som det syvende bestyrelsesmedlem, hvorved bestyrelsen nu er fuldtallig.

Men selvom Danske Svineproducenter nu har konstitueret sig, så kommer opgaverne ikke til at hvile på Kim Heiselberg og Jeppe Bloch Nielsens skuldre alene. Bestyrelsen har valgt at fortsætte med den uddelegering af opgaver til de forskellige bestyrelsesmedlemmer, som bestyrelsen allerede indførte sidste år.

Til transportordfører er valgt Simon Høj, mens Jeppe Bloch Nielsen er valgt som avlsordfører. Til arbejdsmarkedsordfører er valgt formand Kim Heiselberg, og økonomiordfører er fortsat Knud Kjær Knudsen.

Bestyrelsen har sat som målsætning i 2019 at arbejde for en fair og lovlig finansiering af fællesskabets grænsevask, en forbedret økonomi for slagtesvineproducenterne, synlige avlsmål hos alle avlsselskaber for at opnå fuld effekt af den frie konkurrence på avlen, større sammenhold og forståelse mellem produktionsgrenene inden for erhvervet, og politisk lobbyisme.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her