cookie-og-privatlivspolitik
I år bliver det nemmere at følge med på Borgeby Fältdagar, hvor der er danskspogede guider fra VKST med.
I år bliver det nemmere at følge med på Borgeby Fältdagar, hvor der er danskspogede guider fra VKST med.
Foto: HIR Skåne

Landbrugsnyt

Tag til Borgeby med dansk guide

Arrangørerne bag Borgeby Fältdagar har indledt et samarbejde med VKST, der skal lave rundvisninger på dansk i både de konventionelle og økologiske forsøg.
16. maj 2019 kl. 07:59 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Åkerböna, fånggröda og skörd. Det er blot et lille udpluk af de mange svenske fagudtryk, danske besøgende kan høre på Borgeby Fältdagar, som er nordens største messe for planteavlere.

Det kan være svært at få det fulde udbytte af de faglige rundvisninger på Borgeby Fältdagar, når rundvisningerne foregår på svensk, og man samtidig skal holde styr på nyt, fagligt stof. Den situation er der mange danske besøgende, der kender.

Men i år er der mulighed for at få rundvisninger med VKST i gropen og i både de konventionelle og økologiske demonstrationsarealer.

Arrangørerne bag Borgeby Fältdagar har indledt et samarbejde med VKST for at give de danske besøgende endnu bedre mulighed for at få det fulde udbytte af messen.

- Vi glæder os til at guide de danske gæster rundt i forsøgene og formidle resultaterne og viden, så alle får mest muligt ud af den store faglige viden, som Borgeby Fältdagar præsenterer, siger Bent Buchwald, der er én af de fem konsulenter fra VKST, der skal vise rundt på messen.


Set med danske briller

Ud over at de guidede ture løser en sproglig barriere for mange danske besøgende, så vil de fem konsulenter fra VKST også sætte forsøgene på messen og ikke mindst resultaterne ind i en dansk sammenhæng.

- På vores ture rundt i forsøgene fortæller vi, hvad forsøgsresultaterne kan bruges til i en dansk sammenhæng. For selvom afstandene er korte mellem Danmark og Sverige, så kan der være klimamæssige forskelle, andre sorter der er mere udbredt i Danmark og en anden lovgivning som man skal forholde sig til. Og det tager vi højde for, når vi viser rundt. På den måde får de danske gæster endnu mere ud af Borgeby Fältdagar, siger Bent Buchwald.

Planteavlskonsulenterne Bent Buchwald og Felix Bentzen guider besøgende rundt i de forsøgsarealerne, der er dyrket konventionelt, mens økologikonsulenterne Darran Thomsen og Ninna Rieper Boesen har fokus på de økologiske forsøg.

Rundvisninger i den konventionelle del foregår begge dage kl. 10, 12, 14 og igen kl. 16. Mødestedet er VKST's stand nr. C9.

Rundvisning i de økologiske forsøg foregår begge dage kl. 10.00 og 14.00. Mødestedet er ved de økologiske forsøgsarealer.

Der er også mulighed for at besøge gropen begge dage kl. 11.00 sammen med planteavlskonsulent Irene Skovby Rasmussen, der er ekspert i rodudvikling, og som vil vise, hvad tørken betyder for rodudviklingen. Mødestedet er gropen.

Borgeby Fältdagar holdes den 26. og 27. juni i Borgeby, cirka 20 km nord for Malmø. Messen besøges af cirka 21.000 gæster, heraf omkring 3.000 danskere. Rundvisningerne er en del af messens mange tilbud og er gratis, når først indgangsbilletten er betalt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce