Annonce
Landbrug

Tag til Borgeby med dansk guide

I år bliver det nemmere at følge med på Borgeby Fältdagar, hvor der er danskspogede guider fra VKST med. Foto: HIR Skåne

Arrangørerne bag Borgeby Fältdagar har indledt et samarbejde med VKST, der skal lave rundvisninger på dansk i både de konventionelle og økologiske forsøg.

Åkerböna, fånggröda og skörd. Det er blot et lille udpluk af de mange svenske fagudtryk, danske besøgende kan høre på Borgeby Fältdagar, som er nordens største messe for planteavlere.

Det kan være svært at få det fulde udbytte af de faglige rundvisninger på Borgeby Fältdagar, når rundvisningerne foregår på svensk, og man samtidig skal holde styr på nyt, fagligt stof. Den situation er der mange danske besøgende, der kender.

Men i år er der mulighed for at få rundvisninger med VKST i gropen og i både de konventionelle og økologiske demonstrationsarealer.

Arrangørerne bag Borgeby Fältdagar har indledt et samarbejde med VKST for at give de danske besøgende endnu bedre mulighed for at få det fulde udbytte af messen.

- Vi glæder os til at guide de danske gæster rundt i forsøgene og formidle resultaterne og viden, så alle får mest muligt ud af den store faglige viden, som Borgeby Fältdagar præsenterer, siger Bent Buchwald, der er én af de fem konsulenter fra VKST, der skal vise rundt på messen.

Set med danske briller

Ud over at de guidede ture løser en sproglig barriere for mange danske besøgende, så vil de fem konsulenter fra VKST også sætte forsøgene på messen og ikke mindst resultaterne ind i en dansk sammenhæng.

- På vores ture rundt i forsøgene fortæller vi, hvad forsøgsresultaterne kan bruges til i en dansk sammenhæng. For selvom afstandene er korte mellem Danmark og Sverige, så kan der være klimamæssige forskelle, andre sorter der er mere udbredt i Danmark og en anden lovgivning som man skal forholde sig til. Og det tager vi højde for, når vi viser rundt. På den måde får de danske gæster endnu mere ud af Borgeby Fältdagar, siger Bent Buchwald.

Planteavlskonsulenterne Bent Buchwald og Felix Bentzen guider besøgende rundt i de forsøgsarealerne, der er dyrket konventionelt, mens økologikonsulenterne Darran Thomsen og Ninna Rieper Boesen har fokus på de økologiske forsøg.

Rundvisninger i den konventionelle del foregår begge dage kl. 10, 12, 14 og igen kl. 16. Mødestedet er VKST's stand nr. C9.

Rundvisning i de økologiske forsøg foregår begge dage kl. 10.00 og 14.00. Mødestedet er ved de økologiske forsøgsarealer.

Der er også mulighed for at besøge gropen begge dage kl. 11.00 sammen med planteavlskonsulent Irene Skovby Rasmussen, der er ekspert i rodudvikling, og som vil vise, hvad tørken betyder for rodudviklingen. Mødestedet er gropen.

Borgeby Fältdagar holdes den 26. og 27. juni i Borgeby, cirka 20 km nord for Malmø. Messen besøges af cirka 21.000 gæster, heraf omkring 3.000 danskere. Rundvisningerne er en del af messens mange tilbud og er gratis, når først indgangsbilletten er betalt.

  • I år bliver det nemmere at følge med på Borgeby Fältdagar, hvor der er danskspogede guider fra VKST med. Foto: HIR Skåne
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

Lokal nyt

Første sted i Danmark: Nu kan du blive indlagt hjemme

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Lolland

Rystet sundhedsplejerske: - Hun ser jo ud som om, hun er lukket ned

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen

Guldborgsund

Havde kæmpe planer for området: Nu er det sat til salg

Lolland

Fingrene væk! Turister vader ind og smadrer marken

Guldborgsund

Lokal vinder guld ved stor konkurrence

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Sport

Bliver den største nogensinde på Lolland-Falster

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

Lokal nyt

Nyhed om præsts død har ramt hende hårdt: Han ringede hjem hver dag

Indland

Kongeparret fortsætter forårstradition på Fredensborg Slot

Stubbekøbing

Sne over Lolland-Falster? Hvid nedbør rammer Sydhavsøerne

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kolleger i sorg: Lokal sognepræst død

Indland

Politi: Kan tage måneder at finde brandårsag i Børsen

Leder

Dragernes vagtskifte

Guldborgsund

Tyve løb med hele overskuddet

Guldborgsund

Efter påsat brand: Ejendomsmægler flytter hjem igen

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Lolland-Falster

Efter kæmpe-brand: Nu hænger den i en tynd tråd