cookie-og-privatlivspolitik
I weekenden 5.-7. juli er det atter tid til Gørlev Hesteskue og Kræmmermarked.
I weekenden 5.-7. juli er det atter tid til Gørlev Hesteskue og Kræmmermarked.

Landbrugsnyt

Tid til heste, gøgl og kræmmerboder i Gørlev

Mere end 100 heste, masser af kræmmerboder, stort hesteoptog, cirkusprinsessen Charmaine Berdino og meget andet kan man opleve på årets Gørlev Hesteskue og Kræmmermarked.
04. juli 2019 kl. 07:00 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Årets Gørlev Hesteskue og Kræmmermarked finder i år sted i weekenden 5. til 7. juli. Der er tilmeldt 103 hopper og vallakker og tre samlinger til årets skue.

De tilmeldte heste og ponyer fordeler sig på racerne Belgier, Fjordheste, Gotland Russ, Haflingere,  Islandske heste, Knabstruppere, Miniatureheste. Shetlændere, Welsh, Tinkere, Sportsponyer, Nordsvenske heste, og New Forrest. Som tidligere år vil der være åben pointgivning, så publikum kan følge med i voteringen.

Som altid har tivoliet og kræmmermarkedet åbent alle tre dage. I år er det Kim Larsens tivoli, der kommer på både sommer- og efterårsmarkedet.

Underholdningen lørdag indeholder bl.a. opvisning med de smukke sorte frisere, tinkeropvisning, belgieropvisning og bueskydning. Derudover kommer politihundeforeningen og giver opvisning.


Cirkusprinsesse optræder

Charmaine Berdino fra Cirkus Arena optræder i opvisningsring. Trods sin unge alder er hun en meget erfaren cirkusprinsesse, idet hun har optrådt med heste, siden hun var seks år i både ind- og udland.

Til dette års Clinic vil Charmaine præsentere publikum for sine to spanske showheste. Hun vil vise ridning uden udstyr, hvor hun forklarer, hvordan hun rider sine heste uden sadel og hovedtøj. Hun vil også vise frihedsdressur og tricks med sine heste og give gode råd til, hvordan man selv kommer i gang med sin egen hest/pony.

En tradition lørdag er det store flotte hesteoptog, der kører gennem byen og slutter på festpladsen. Det vil som tidligere år være en belgierhest, der rider forrest med Gørlevudvalgets fane. Kalundborg Kommunes borgmester Martin Damm er med i optoget, og han vil efter ankomsten til pladsen holde sin åbningstale.  

Hesteoptoget er en mangeårig tradition, og på torvet i Gørlev vil der blive uddelt stemmesedler, så der kan være afstemning om den bedste ekvipage. For at alle heste og vogne skal blive set bedst muligt, vil optoget igen i år køre to gange rundt om torvet.

Der vil også være mulighed for at prøve hestevognskørsel, ponyridning og ringridning.

Om søndagen udpeges "Skuets bedste" hoppe, vallak, skuets bedste veteranhest, og der afholdes mønstringskonkurrence. Dagen sluttes på festlig vis med præsentation af alle udstillede hesteracer og uddeling af ærespræmier.

Igen i år har cirka 100  kræmmere og udstillere fået stadeplads. Der vil være træsko, tøj, smykker, krydderier, garn, rideudstyr og meget mere.

Det hele foregår på Søparken, Søkrogen 4 B. 4281 Gørlev, og der er åbent fredag fra kl. 14-19, lørdag fra kl. 8-19 og søndag fra kl. 10-17.

Læs mere på www.goerlevhesteogkraemmer.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her