cookie-og-privatlivspolitik
Odsherreds Turistforening har uddelt Årets Turistpris 2019 til besøgsmarken på Lammefjorden, som Geopark Odsherred driver i samarbejde med Lammefjordens Grøntsagslaug.

2

Billeder

Odsherreds Turistforening har uddelt Årets Turistpris 2019 til besøgsmarken på Lammefjorden, som Geopark Odsherred driver i samarbejde med Lammefjordens Grøntsagslaug.
Foto: Ulrik Larsen

Landbrugsnyt

Turistpris til besøgsmark

Besøgsmarken på Lammefjorden modtager Årets Turistpris 2019 i Odsherred.
25. april 2019 kl. 08:13 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Besøgsmarken på Lammefjorden, som Geopark Odsherred har etableret og driver i samarbejde med Lammefjordens Grøntsagslaug, modtog onsdag Årets Turistpris 2019 fra Odsherreds Turistforening.

Geoparken og arbejdsgruppen bag besøgsmarken fik prisen på turistforeningens generalforsamling. Her oplyste formand Stig Løcke, at prisen er uddelt siden 1949, altså 70 år i træk.


En vigtig formidling

I sin tale til prismodtagerne sagde Stig Løcke blandt andet:

- Vi ønsker at anerkende jeres fine og store arbejde med at synliggøre måske et af Geoparkens mest markante og betydningsfulde landskaber og ikke mindst de produkter, der frembringes i Lammefjorden, som ligger smukt med sin store, plane flade markant indrammet af randmorænen. Et meget synligt fortidsmøde med Geoparkens oprindelse og et nutidsmøde med råvarerne, som frembringes i den frugtbare jord efter udtørringen af fjorden.

- Jeres præsentation og fine iscenesættelse af række på række af de mange forskellige grøntsager viser Geoparken og Lammefjordens betydning for de livsbetingelser, som landskabet har givet naturen, bosætningen og livet siden istiden. Formidlingen af dette er af overordentlig stor betydning for forståelsen af vores kulturhistorie og fremtidige muligheder i pagt med landskab og klima. Dette er Geoparkens virkelige fortælling, sagde han.


Et fyrtårn

- Odsherred er kendt for landskab, kulturhistorie, kunst og råvarer, ikke mindst som leverandør af gode råvarer fra Lammefjorden til landets gourmetrestauranter. Dygtige grøntsagsavlere har gjort Lammefjorden til et af fyrtårnene på gastronomiens landkort.

- Besøgsmarken er et Geoparken Odsherred projekt, som i høj grad er lokalt forankret med deltagelse af dygtige, frivillige ildsjæle fra lokalområdet, sagde formanden for turistforeningen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE