Annonce
Landbrug

Ung landmand er ny frøformand

34-årige Troels Prior Larsen, som driver Bondehøj i Vålse på Falster i samarbejde med sin far, er blevet formand for Landbrug & Fødevarers frøsektion, hvor han afløser Thor Gunnar Kofoed. Foto: Anders Knudsen

Den 34-årige Troels Prior Larsen glæder sig til at komme i gang med arbejdet som ny formand for Landbrug & Fødevarers frøsektion, hvor han afløser Thor Gunnar Kofoed.

Den 34-årige landmand Troels Prior Larsen fra Vålse ved Nørre Alslev på Falster er på årets plantekongres valgt til ny formand for frøsektionen i Landbrug & Fødevarer.

Han afløser Thor Gunnar Kofoed, som har valgt at trække sig efter 24 år på formandsposten, efter at han er blevet viceformand for Landbrug & Fødevarer, hvor han afløste Lars Hvidtfeldt.

Troels Prior Larsen har været med i frøsektionens bestyrelse i to år og sidder i en række udvalg. Desuden har han været med i havefrøavlerforeningens bestyrelse og dens repræsentant i Brancheudvalget for Frø.

Da Thor Gunnar Kofoed stillede op til viceformandsposten i Landbrug & Fødevarer, blev Troels Prior Larsen kørt i stilling til formandsposten i frøsektionen, og han er glad for, at det hele nu er faldet på plads.

- Jeg er glad for at være blevet frøformand. Nu skal jeg lige have gang i hverdagen og sat mig ind i tingene. Der er mange netværk, jeg skal sætte mig ind i, jeg skal lære dem at kende, og de skal lære mig at kende. Men der er god stemning i frøbranchen, så jeg glæder mig meget til, når jeg er kommet på plads, så jeg kan komme i gang med arbejdet, siger Troels Prior Larsen.

En af de vigtigste opgaver bliver ifølge Troels Prior Larsen at sikre, at branchen fremover har de nødvendige pesticider til rådighed.

Troels Prior Larsen er uddannet agrarøkonom. Desuden har han gået tre år på Københavns Universitet, inden han overtog gården Bondehøj, som han i dag driver i samarbejde med sin far Jørgen Prior Larsen.

På de 200 hektar dyrker han mark-, have- og blomsterfrø på cirka 80 hektar. Han dyrker også korn og sukkerroer på bedriften.

Med Thor Gunnar Kofoeds 24 år på posten er det noget af en arv, den nye frøformand skal løfte.

- Det er nogle store sko, der skal fyldes ud. Det er jeg meget bevidst omkring. Der er sikkert nogle ting, jeg vil gøre anderledes, men den grundlæggende linje vil jeg køre videre, siger Troels Prior Larsen, som håber på, at branchen i 2019 får et mere "normalt" høstår.

- Jeg glæder mig til, vi kan få et normalt år, hvor vi ikke har en våd høst eller en tørke som sidste år. Et år, der ikke er ekstremt hverken den ene eller anden vej, slutter han.

  • 34-årige Troels Prior Larsen, som driver Bondehøj i Vålse på Falster i samarbejde med sin far, er blevet formand for Landbrug & Fødevarers frøsektion, hvor han afløser Thor Gunnar Kofoed. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

112

105 taget i fartkontroller

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Guldborgsund

Lukker i protest: Ingen dialog, forståelse eller anerkendelse

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Annonce
Annonce
Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

112

Klip og bøder på Vestlolland

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse