cookie-og-privatlivspolitik
34-årige Troels Prior Larsen, som driver Bondehøj i Vålse på Falster i samarbejde med sin far, er blevet formand for Landbrug & Fødevarers frøsektion, hvor han afløser Thor Gunnar Kofoed.
34-årige Troels Prior Larsen, som driver Bondehøj i Vålse på Falster i samarbejde med sin far, er blevet formand for Landbrug & Fødevarers frøsektion, hvor han afløser Thor Gunnar Kofoed.
Foto: Anders Knudsen

Landbrugsnyt

Ung landmand er ny frøformand

Den 34-årige Troels Prior Larsen glæder sig til at komme i gang med arbejdet som ny formand for Landbrug & Fødevarers frøsektion, hvor han afløser Thor Gunnar Kofoed.
22. januar 2019 kl. 09:10 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Den 34-årige landmand Troels Prior Larsen fra Vålse ved Nørre Alslev på Falster er på årets plantekongres valgt til ny formand for frøsektionen i Landbrug & Fødevarer.

Han afløser Thor Gunnar Kofoed, som har valgt at trække sig efter 24 år på formandsposten, efter at han er blevet viceformand for Landbrug & Fødevarer, hvor han afløste Lars Hvidtfeldt.

Troels Prior Larsen har været med i frøsektionens bestyrelse i to år og sidder i en række udvalg. Desuden har han været med i havefrøavlerforeningens bestyrelse og dens repræsentant i Brancheudvalget for Frø.

Da Thor Gunnar Kofoed stillede op til viceformandsposten i Landbrug & Fødevarer, blev Troels Prior Larsen kørt i stilling til formandsposten i frøsektionen, og han er glad for, at det hele nu er faldet på plads.

- Jeg er glad for at være blevet frøformand. Nu skal jeg lige have gang i hverdagen og sat mig ind i tingene. Der er mange netværk, jeg skal sætte mig ind i, jeg skal lære dem at kende, og de skal lære mig at kende. Men der er god stemning i frøbranchen, så jeg glæder mig meget til, når jeg er kommet på plads, så jeg kan komme i gang med arbejdet, siger Troels Prior Larsen.

En af de vigtigste opgaver bliver ifølge Troels Prior Larsen at sikre, at branchen fremover har de nødvendige pesticider til rådighed.

Troels Prior Larsen er uddannet agrarøkonom. Desuden har han gået tre år på Københavns Universitet, inden han overtog gården Bondehøj, som han i dag driver i samarbejde med sin far Jørgen Prior Larsen.

På de 200 hektar dyrker han mark-, have- og blomsterfrø på cirka 80 hektar. Han dyrker også korn og sukkerroer på bedriften.

Med Thor Gunnar Kofoeds 24 år på posten er det noget af en arv, den nye frøformand skal løfte.

- Det er nogle store sko, der skal fyldes ud. Det er jeg meget bevidst omkring. Der er sikkert nogle ting, jeg vil gøre anderledes, men den grundlæggende linje vil jeg køre videre, siger Troels Prior Larsen, som håber på, at branchen i 2019 får et mere "normalt" høstår.

- Jeg glæder mig til, vi kan få et normalt år, hvor vi ikke har en våd høst eller en tørke som sidste år. Et år, der ikke er ekstremt hverken den ene eller anden vej, slutter han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her