cookie-og-privatlivspolitik
09-01-13--FOTO©Anders Knudsen-Nykøbing hallen-DLF Nytårsmøde med bla. Søren Gade der er direktør for landbrugsrådet og advokat ansat af DLF til bla. at tage sig af vandløbs sager.
Søren Gade, som her ses ved et møde hos DLF, skal diskutere bæredygtige løsninger med landbruget på en rundtur til tre landboforeninger.
Foto: Anders Knudsen

Landbrugsnyt

Utraditionel alliance vil sikre landbrugets fremtid

Smalle landbrugsforlig, skuffede landmænd og sure grønne NGO’er. Det er efterhånden hverdagskost på landbrugsområdet. Men nu vil en ny utraditionel alliance sætte startskuddet for et nyt, bedre og bredere samarbejde i landbrugspolitikken.
20. april 2018 kl. 09:18

Annonce

Tirsdag den 1. maj skifter Ida Auken, miljø- og erhvervsordfører for Radikale Venstre, og Søren Gade, gruppeformand for Venstre, de grå jakkesæt ud med de grønne gummistøvler og tager ud, hvor fødevarepolitik ikke kun er paragraffer, men reelt kan mærkes.

I et projekt igangsat af Tænketanken Frej rejser politikerne gennem Danmark for at lytte til landmændenes egne forslag til at blive mere bæredygtige. Politikerne besøger Landboforeningen Gefion i Sorø, Patriotisk Selskab på Fyn og Agri Nord.

Landmændene vil udarbejde løsninger inden for både: Social-, økonomisk-, miljømæssig- og dyrevelfærdsmæssig bæredygtighed.

Missionen for de to prominente politikere er klar: At sætte startskuddet på en fremtid med brede fødevarepolitiske forlig, hvor landmændene også selv tager ansvar for en bæredygtig udvikling af deres erhverv.

- Landbruget skal ikke længere være en ideologisk boksepude. Vi skal regulere, så det giver mening også på landet. Det kræver, at landbruget tager ansvar for en mere bæredygtig produktion. Det er derfor meget glædeligt, at landbruget vil være med til dette projekt, hvor skal se kritisk på sig selv, siger miljø- og erhvervsordfører og tidligere miljøminister, Ida Auken (R).

Gruppeformand for Venstre og kandidat til Europa Parlamentet Søren Gade supplerer:

- Vi kan sidde nok så lang tid og tænke store tanker inde på Christiansborg eller i Bruxelles, men det er landmændene, der kender deres egen virkelighed, udfordringer og således også løsningsforslag bedst. Bæredygtighed er er blevet en ny præmis for os alle. Jeg glæder mig derfor til at høre landmændenes løsningsforslag til en mere bæredygtig fremtid, og hvordan vi politikere bedst muligt kan være med til at muliggøre dette sammen med dem, siger han.

Efter besøget hos de tre landboforeninger vil Tænketanken Frej samle og systematisere landmændenes løsningsforslag og politikernes input til disse.

Om projektet udtaler medstifterne, Marie-Louise Boisen Thøgersen og Iben Krog Rasmussen:

- Som uafhængig tænketank har vi muligheden for at bringe landmænd og politikere sammen og bidrage til at få landbrug, bæredygtighed og politik til at gå op i en højere enhed. Det skal være slut med, at dansk landbrugs udfordringer kun bliver løst af politikere. Vi mener, at det er tid til, at landmændene bliver inddraget i egne bæredygtighedsudfordringer og tager endnu mere ejerskab på bæredygtighedsgangsordnen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her