cookie-og-privatlivspolitik
Den 21-årige franske Anne Gaelle-Bertho imponerede publikum i den store ring på Store Hestedag med frihedsdressur. På elegant og overlegen vis fik hun som en anden dirigent hestene til både at neje, stejle og lægge sig ned med blot et vink med sin stick.

36

Billeder

Den 21-årige franske Anne Gaelle-Bertho imponerede publikum i den store ring på Store Hestedag med frihedsdressur. På elegant og overlegen vis fik hun som en anden dirigent hestene til både at neje, stejle og lægge sig ned med blot et vink med sin stick.
Foto: Denny Michael Jakobsen

Landbrugsnyt

Velbesøgt Store Hestedag

Store Hestedag trak i weekenden 22.120 gæster til Dyrskuepladsen i Roskilde. Der var da også lidt for enhver smag, konkurrencer, shows, foredrag, udstillinger, boder og meget andet. Og hundene havde deres egen afdeling.
03. september 2018 kl. 10:43 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Store Hestedag er efterhånden blevet en stor begivenhed den første weekend i september hvert år på Dyrskuepladsen i Roskilde. I år var vejrguderne venligt stemt og diskede op med tørvejr og masser af sol særligt om søndagen. Det betød, at der var fyldt godt op på tribunerne ved den store Ring 1, når der var De Store Hesteshow på programmet.

Ved hesteshowet kunne publikum opleve mere end hundrede heste vise deres kunnen frem inden for både dressur, western, horsemanship, spring og kørsel. Søndag kunne publikum bl.a. opleve køresportens maraton-disciplin, hvor kusken i hestevognen skulle styre heste og vogn uden om keglerne i høj fart.

Der var også kavallerister, der fremviste et historisk slag mellem Nord- og Sydstaterne under den amerikanske borgerkrig. Selvfølgelig i rigtige uniformer og med rigtige våben.


Den 21-årige franske Anne Gaelle-Bertho vakte nok den største begejstring blandt publikum, da hun viste ægte frihedsdressur. På elegant vis fik hun sine to meget smukke heste til at følge hende med det mindste vink med sin stick. Helt roligt lagde den hvide og brune hest hovederne om hinanden nærmest som i et knus.

Hun fik også den ene hest til at lægge sig ned og få den anden til at springe hen over. Hestene nejede og stejlede på kommando. Det var roligt, det var overlegent, og det vakte store klapsalver hele vejen rundt om den store ring. Endnu mere imponerende er det, når man tænker på, at hun aldrig bruger udstyr til at træne hestene. Hun bruger kun sin stick og sin stemme til at styre hestene.

- Hun var dygtig. Hun kan noget, de andre ikke kan, lød det samstemmende fra Anja Jacobsen, hendes datter Victoria på 8 år og Kia Hvissel og hendes datter Silje på 7 år, alle fra Fårevejle.

De var generelt imponerede af hesteshowet og var taget til Store Hestedag, fordi de alle fire selv rider. Og for at købe lidt nyt rideudstyr.

- Vi har forsynet os lidt i outletten med ridehandsker og - strømper og strigler, fortæller de.


Der var da også rig mulighed for at gøre en god handel på Store Hestedag med de over 150 udstillere af alt slags udstyr til hest og hund og masser af fritidstøj.

- Vi har været med på Store Hestedag i 3-4 år. Det er smadder hyggeligt, og vi får skabt nye kontakter til butikken, fortæller Lene Prehn, som passer Ved Stalden Rideudstyrs stand på Store Hestedag med sin datter Caroline.

Store Hestedag er også stedet, hvor man kan møde stort set alle hesteracer, som bliver bedømt af dommerne i de forskellige ringe rundt om på pladsen.

Johanna Maria Djurhuus fra Sorø blev noget overrasket, da hendes hest, den 8-årige vallak Marienlunds Mojo blev kåret til den bedste af de blandede racer. Det var nemlig første gang, at hun stillede op med sin hest til Store Hestedag.

- Jeg er virkelig overrasket. Jeg havde slet ikke forventet det. Men det giver da blod på tanden til at stille op igen, fortæller hun.


Ligesom sidste år havde hundene igen i år deres egen afdeling med udstillinger, konkurrencer, opvisninger og bedømmelser. Publikum kunne selv tage deres hund med og få den bedømt af professionelle dommere. 23 specialforeninger viste deres hunde frem.

- Vi har haft rigtig mange publikummer til hunde-bedømmelserne, siger Charlotte Frimer Petersen, sekretariatsleder for Roskilde Dyrskue, som Store Hestedag organisatorisk hører under.


Ledelsen godt tilfreds

Besøgstallet landte i år på 22.120 gæster, hvilket er tæt på besøgsrekorden på 23.031 i 2017.

- Generelt er vi super tilfredse, det kunne ikke være bedre, vejret har været fantastisk, og der har været en god og hyggelig stemning. Der er blevet spist masser af is, og lørdag havde flere madboder udsolgt. Samaritterne har heller ikke haft meget at lave, det er mest hvepsestik, de har hjulpet med, fortæller Charlotte Frimer Petersen.

Lokalt blev Jeanette Kunz fra Nørre Alslev lørdag nr. 2 i konkurrencen om Dagens Hest på tværs af alle racer med Fell-pony-hoppen Murthwaite Snowdrop.

Zeziliea Larsen fra Nørre Alslev vandt søndag mønstringskonkurrencen med Miniature-hoppen Fjordens Kikki.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce