cookie-og-privatlivspolitik
Fiat 980 fra 1981 og Fiat 312 r fra 1963.
Fiat 980 fra 1981 og Fiat 312 r fra 1963.
Foto: Privatfoto

Landbrugsnyt

Veterantraktortræf i Toreby

Så er det igen ved at være tid til veterantraktortræf i Toreby på Lolland.
20. juli 2018 kl. 14:32 Af Lars Hovgaard

Annonce
FAKTA

I weekenden lørdag 28. og søndag 29. juli holder Veteran Traktorens Venner (V.T.V.) sit årlige træf i Toreby på Toreby Vestergade 33, Toreby. Begge dage vil pladsen være åben for publikum fra klokken 10-16.

Alle, der har et veterankøretøj, er velkommen til at komme og udstille, det kræver ikke tilmelding, og man møder derfor blot op.

På træffet udstilles veterantraktorer, veteranbiler, veteranknallerter, stationære motorer samt landbrugsredskaber, som alle har det til fælles, at de forlod fabrikken for mindst 35 år siden.

De udstillede veterantraktorer fremstår i meget forskellig stand. Nogle af traktorerne er blevet gennemgribende restaureret, hvor de har været skilt helt ad, slebet ned, efterset og fået nye reservedele, malet i original farve og derefter samlet igen af engagerede samlere, mens andre traktorer er passet og plejet gennem tiden, så de starter uden problemer og står med den samme maling, som blev påført på fabrikken.

Det bliver derfor muligt både at se restaurerede traktorer, hvor man kan spejle sig i kølerhjelmen, samt u-restaurerede traktorer, hvor man kan se tidens tand.

I løbet af både lørdag og søndag køres præsentationskørsel, hvor det er muligt at se og høre traktorerne køre på pladsen og høre lidt om traktoren. Der køres begge dage ligeledes konkurrencekørsel.

V.T.V. har i år valgt at lave særudstilling af Fiat traktorer. Det er cirka 100 år siden Fiat startede deres traktorproduktion, men de er også meget kendt for deres personbiler, lastbiler og entreprenørmaskiner.

Fiat traktorer fik rigtigt gennembrud på det danske marked midt i 50'erne og til slutningen af 90'erne, hvor de blev slået sammen med Ford og fik navnet New Holland. Deres traktorprogram dækkede maskiner til både den lille og store bedrift, og Fiat var kendt for at være en god traktor. På årets særudstilling kan ses modeller fra 1958 og frem til slutningen af deres produktion.

Udover det årlige veterantraktortræf i Toreby afholder V.T.V. også et årligt pløjestævne i september, hvor de deltagende veterantraktorer med veteranplove fra før 1960 konkurrerer om at kvalificere sig til danmarksmesterskabet i veteranpløjning.

I sensommeren mødes medlemmer fra Veteran Traktorens Venner også hos et af klubbens medlemmer og kører en tur i lokalområdet, hvilket som regel vækker opsigt hos de øvrige trafikanter, når der kommer en kortege med veterantraktorer kørerende.
Klubbens medlemmer kommer fra Lolland, Falster, Møn og Sydsjælland.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE