cookie-og-privatlivspolitik
Vikima Seed i Holeby har efter stor udvidelse sidste år stadig brug for at sikre sig mere plads i Industriparken i Holeby. Virksomheden vil gerne købe det areal, der er indstreget med rødt på det indsatte luftfoto.
Vikima Seed i Holeby har efter stor udvidelse sidste år stadig brug for at sikre sig mere plads i Industriparken i Holeby. Virksomheden vil gerne købe det areal, der er indstreget med rødt på det indsatte luftfoto.
Foto: Claus Hansen/jk

Landbrugsnyt

Vikima Seed skal bruge mere plads til udvidelser på Lolland

Vil købe jord i Industriparken i Holeby og have ændret i lokalplanen for området.
01. december 2019 kl. 06:00 Af John Karlsen

Annonce

- Vi vil gerne udvide administrationsbygningen - der sidder vi nærmest på lårene af hinanden.

Det siger direktør Kim Nielsen, Vikima Seed, i forbindelse med at virksomheden forhandler med kommunen om at købe en stribe jord mere i Industriparken ved Holeby på Lolland.

Problemet med den jord er bare, at den i lokalplanen for det oprindeligt femkommunale erhvervsareal er udlagt som grønt område. Derfor har Vikima Seed også henvendt sig til kommunen med ønsket om at kunne minimere den begrænsning, der ligger i lokalplanen.

- Vi er også tilhængere af en grøn profil, siger Kim Nielsen.

Men virksomheden vil gerne have mulighed for opsætte mindre skilte og hegn og fælde træer for at kunne gennemføre den vedligeholdelse af det grønne område, som man også sørger for i dag.

Virksomheden, der producerer og sælger grøntsagsfrø til det meste af verden, har betydelig succes og netop taget en udvidelse af produktionsfaciliteterne i brug.

Den er der god brug for efter et år, hvor udbyttet af frø ligger på 120 procent af en normal høst.

Her i frøvirksomhedens højsæson er der 68 ansatte i produktion og administration.

Nu er det endnu ikke konkretiserede planer om at udvide administrationsvirksomheden, der aktualiserer ønsket om at få klaret jordhandlen - og udvide mulighederne for at gøre brug af jorden.

Efter en første politisk behandling af sagen i Lolland Kommune er der i teknisk udvalg lagt op til en dialog for blandt andet at få afklaret, om ikke dispensationer fra den eksisterende lokalplan kan løsne båndene tilstrækkeligt - så man sparer den tidskrævende proces med udarbejdelse af en ny lokalplan.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her