Netop nu efterlyses landmænd med økologiske grise til at være vært for årets Sofari 26. maj, hvor danske forbrugere landet over traditionen tro mulighed kan opleve økologiske grisebasser.
Mens de økologiske kreaturer har Økodag, er det til Sofari, at danskerne kan komme helt tæt på de økologiske grise. Og netop nu søges der værter, der vil byde forbrugerne indenfor på gården 26. maj.
De danske forbrugere går op i deres fødevarer som aldrig før, og det betyder, at interessen for dyrevelfærd og viden om, hvor maden stammer fra er stigende.
Sidste år lagde mere end 7.000 danskere vejen forbi de økologiske griseproducenter i forbindelse med Sofari, og besøgstallet ventes at blive endnu højere i 2019. Derfor søger Friland netop nu med lys og lygte efter leverandører, der vil have besøg af nysgerrige danskere.
- Når de danske forbrugere skal tage stilling til, hvilke produkter de gerne vil have på middagsbordet, er det enormt vigtigt, at de ved, hvor kødet kommer fra. Ved Sofari kan vi fortælle og vise, hvilken dyrevelfærd det er, Friland står for. Sofari er med til at gøre vores koncept for økologiske grise fuldstændig klare og transparente i bevidstheden hos danskerne, og derfor håber jeg, at rigtig mange af vores økologiske Frilandmænd vil gribe muligheden og invitere indenfor til Sofari, siger Maibritt Bisgaard, Senior Brand Manager fra Friland.
Sofari arrangeres af FØKS (Foreningen Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød) og er man interesseret i at blive vært, kan man tilmelde sig ved at kontakte Hanne Børsch fra Landbrug & Fødevarer på hab@lf.dk eller tlf: 33 39 40 33, eller Maibritt Bisgaard fra Friland på mabis@friand.dk eller tlf: 21 14 12 80.