cookie-og-privatlivspolitik
Svenstrup Gods har planer om at udvide produktionen med 24.000 slagtesvin i stedet for at sende dem til opfedning i Tyskland, fortæller Peter Borreby, direktør på Svenstrup Gods.
Svenstrup Gods har planer om at udvide produktionen med 24.000 slagtesvin i stedet for at sende dem til opfedning i Tyskland, fortæller Peter Borreby, direktør på Svenstrup Gods.
Foto: Denny Michael Jakobsen

Landbrugsnyt

Vil udvide med 24.000 slagtesvin

Svenstrup Gods har planer om at udvide svineproduktionen med 24.000 slagtesvin.
23. januar 2019 kl. 08:51 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Svenstrup Gods ved Borup producerer årligt cirka 15.000 slagtesvin til slagtning hos Danish Crown i Ringsted og yderligere omkring 24.000 smågrise, som sendes til videreopfedning i Tyskland ved 30 kg.

Men fremover vil Svenstrup selv fede de 24.000 slagtesvin op, som i dag sendes til Tyskland.

- Vi har planer om at udvide med 24.000 slagtesvin og bygge to nye stalde inden for nærmeste fremtid, siger Peter Borreby, direktør på Svenstrup Gods.

I øjeblikket er Svenstrup Gods i gang med at energioptimere de eksisterende stalde, men når installationen er færdig til februar flyttes fokus til det nye udvidelsesprojekt.

- Vi har cirka 1.000 søer og knap 40.000 smågrise. Dem vil vi gerne selv fede op, da vi dermed kan minimere den risiko, der er ved at afsætte dem til Tyskland i tilfælde af sygdomsudbrud, forklarer Peter Borreby.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her