cookie-og-privatlivspolitik
Når der er mange gaver på bordet til konfirmationen, kan det være svært at huske, hvem der egentlig gav hvad. Så gør gerne gaven personlig - og husk er uddybende kort, råder takt og tone-foredragsholder. (Modelfoto)
Når der er mange gaver på bordet til konfirmationen, kan det være svært at huske, hvem der egentlig gav hvad. Så gør gerne gaven personlig - og husk er uddybende kort, råder takt og tone-foredragsholder. (Modelfoto)
Foto: Colourbox/Free

Livsstil

Brug konfirmationen til at give en gave der gør indtryk

Selv om mange konfirmander ønsker sig penge, skal man ikke holde sig tilbage fra at give noget mere personligt, mener forfatter og foredragsholder.
17. april 2019 kl. 12:00 Af Af Anna Raabæk/ritzau fokus/

Annonce

Røde roser og kuverter med kontanter er næsten lige så sikkert som amen i kirken, når årets konfirmander skal fejres.

Men hvordan skal man egentlig forholde sig som gæst, hvis man får stukket en ønskeseddel i hånden, som ikke indbyder til at give andet end penge?

Ifølge Gitte Hornshøj, som er forfatter og holder foredrag om takt og tone, skal man overhovedet ikke føle sig bundet af en stringent ønskeseddel.

- Konfirmationen er en kærkommen lejlighed til at italesætte familiens værdier, siger hun.

Har man en tæt relation til konfirmanden, så mener Gitte Hornshøj, at det er oplagt at gå på jagt i familieklenodierne og finde en gave, som ikke kan købes for penge.

- Hvis det er bedsteforældre eller anden nær familie, så kan man overveje nogle af de klassiske arvestykker, siger hun og foreslår smykker, ure, manchetknapper, fyldepenne og sølvtøj.

- Det er noget med større affektionsværdi, som man måske ikke i første runde kan se værdien i, men på sigt bliver det en kær og skattet gave, siger Gitte Hornshøj.

Er ens tilknytning til konfirmanden lidt længere ude i geledderne, så kan man holde sig til den tommelfingerregel, der lyder, at gavens værdi nogenlunde modsvarer kuvertprisen, råder Gitte Hornshøj.

Derudover kan man sagtens være kreativ med gaven og bringe sig selv i spil.

- Det kan være alt fra en bog til en oplevelse. Noget, hvor man kan sige, at det havde man selv en kæmpe oplevelse med, da man var ung - og det kan konfirmanden måske også få, forklarer Gitte Hornshøj.

Hun opfordrer desuden til at lægge noget energi i at skrive et personligt kort, så man sætter ord på sine intentioner med gaven.

Mimi Mac er personlig shopper hos Magasin, og hendes råd er at gå efter en konfirmationsgave, som har en varig værdi og kan følge den unge i mange år fremover.

- Nu om dage er de unge noget længere fremme end tidligere, og det er derfor en alder, hvor mange får deres første rigtig lækre taske, siger hun.

Hun foreslår, at man kan tænke i at give et smykke eller en pung - som også holder værdien.

Det kan også være en gave, man går ud og køber sammen, siger hun.

Det kan også være en oplevelse, som har udgangspunkt i konfirmandens interesser, supplerer Gitte Hornshøj.

Er konfirmanden vild med fodbold, kan man eksempelvis gå sammen om at give en rejse til Barcelona for at se en fodboldkamp, foreslår hun.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce