cookie-og-privatlivspolitik
- Hunde er vanedyr. Så tag dens eget tæppe og egne legesager med på ferien, så den kan genkende det, råder dyrlæge Rikke Christensen-Lee, direktør i Dyreværnet. (Modelfoto)
- Hunde er vanedyr. Så tag dens eget tæppe og egne legesager med på ferien, så den kan genkende det, råder dyrlæge Rikke Christensen-Lee, direktør i Dyreværnet. (Modelfoto)
Foto: Free

Livsstil

Det skal du gøre inden ferien med Fido

Husk pas, kure og vacciner, inden du pakker kuffert og kæledyr. Mange vacciner skal gives mindst tre uger inden afrejse, understreger Dyreværnet.
24. maj 2019 kl. 16:00 Af Af Grith Larsen, Ritzau Fokus

Annonce

Man siger, at hunden er menneskets bedste ven, og for mange er det naturligt at tage det firbenede familiemedlem med på ferien.

Men du skal overveje, om det virkelig er for hundens bedste at komme med, siger direktøren for Dyreværnet, dyrlæge Rikke Christensen-Lee.

- Er den social og eventyrlysten som en lalleglad labrador, eller bliver den stresset over ikke at være i sine vante omgivelser?, spørger Rikke Christensen-Lee.

Herefter kommer de lavpraktiske og livsnødvendige ting som vacciner, id-mærkning med chip, vaccinationskort og EU-selskabsdyrspas.

De seneste krav - og eventuelle sygdomsudbrud - kan ses på Fødevarestyrelsens hjemmeside, og ellers kan du kontakte det pågældendes lands veterinære myndighed.

Selv om din hund er blevet vaccineret, har fået sygdomsmidler og kure, kan den stadig blive syg, understreger Fødevarestyrelsen.

Særligt i Øst- og Sydeuropa og i lande uden for Europa er der alvorlige infektionssygdomme blandt lokale hunde og gadehunde, der kan kræve særlige vaccinationer.

Nogle af dem kan desuden overføres fra dyr til mennesker. Så tænk dig godt om, og lav din research, inden du tager din hund uden for landets grænser, understreger Fødevarestyrelsen.

Langt de fleste lande kræver eksempelvis rabiesvaccine og mange også ormekur.

- Husk at gøre det i god tid. Rabiesvaccinen skal gives tre uger inden afrejse for at virke, siger Rikke Christensen-Lee.

- Vi ser hvert år folk, som kommer ugen før og bliver skuffede over, at de må lade hunden blive hjemme og pludselig skal finde pasningsmuligheder, tilføjer hun.

Skal du med fly, skal du tjekke med luftfartsselskabet, om hunden må være i kabinen eller skal i lastrummet.

Kører du derimod i bil, er det mange steder et krav at have hunden i bur.

Tjek også, om den lovpligtige ansvarsforsikring dækker i udlandet, og om sundhedsforsikringen dækker.

Og så er det ellers tid til at pakke kufferten.

- Tag dens eget foder med. Andet kan resultere i diarre og opkast. Og tag også hundens tæppe og legesager med, så den har sine vante ting omkring sig, råder Rikke Christensen-Lee.

Kør maksimalt fire timer i streg, og hold så mindst 20 minutters gå-pause. Hvis hunden bliver køresyg, bør du som udgangspunkt ikke tage den med på kør-selv-ferie.

- Alternativt tjek med dyrlægen, hvad der er af muligheder, siger Rikke Christensen-Lee

Bliver din hund syg på ferien, så tag den til den lokale dyrlæge, selv om man mange steder kan købe smertestillende i håndkøb til dyr.

- Man risikerer at maskere alvorligere sygdomme.

- Hav til gengæld en flåttang med, og husk forebyggende flåtmiddel og ormekur mindst en måned - men gerne tre måneder - inden afrejse, råder hun.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Konkurrence-banner

KONKURRENCE Deltag i vores Livsstil konkurrence og vind et gavekort på kr. 1.000,- til brugskunt i Garant Nykøbing Falster.

Hvor mange påskeæg er der i Livsstils magasinet?Konkurrencebetingelser
Konkurrencen afholdes af LF Livsstil og er ikke købsbetinget.

Konkurrencen er åben for alle personer, der har bopæl i Danmark, undtagen ansatte og nærmeste familie til personer der arbejder for Lolland-Falsters Folketidende eller Folketidende Gruppen. Vinderen får direkte besked via e-mail og offentliggøres på LF Livsstils Facebookside og på Folketidende.dk. Sidste frist for deltagelse er den 11.april. Vinderen udtrækkes fredag d. 12. april og vil få direkte besked, samme dag som konkurrencen er slut.

Annonce