cookie-og-privatlivspolitik
Har du en gammel indspilning med Bob Marley-sange, er den ikke penge værd. Der skal være tale om originale bånd med det originale cover, fortæller ekspert Morten Karlkvist. (Arkivfoto)
Har du en gammel indspilning med Bob Marley-sange, er den ikke penge værd. Der skal være tale om originale bånd med det originale cover, fortæller ekspert Morten Karlkvist. (Arkivfoto)
Foto: AFP PHOTO/Ritzau Scanpix

Livsstil

Dine gamle kassettebånd kan være penge værd

De klassiske kassettebånd har fået en renæssance, men specifikke musikgenrer er mere eftertragtede end andre.
02. maj 2019 kl. 08:00 Af Af Mathias Sinius Mølgaard/ritzau fokus/

Annonce

I tidens løb har både cd'en, streamingtjenester og sågar vinyler sendt kassettebåndet ud i kulden, men i øjeblikket oplever de klassiske bånd en opblomstring.

Stjerner som Ariana Grande og Justin Bieber har udgivet ny musik på kassettebånd, men også originale bånd med mange år på bagen er blevet mere populære hos samlere.

Det fortæller Morten Karlkvist, der er mangeårig musikentusiast og medarrangør af den årlige plademesse i Nørrebrohallen i København.

- Vi kan i den grad mærke en stigende interesse for de gamle kassettebånd.

- I nogle Facebook-grupper blev originale bånd med eksempelvis Iron Maiden solgt til 20 kroner for to år siden. I dag er prisen steget til mellem 100 og 150 kroner, siger Morten Karlkvist.

Så har du kassettebånd liggende på loftet, er der måske lidt penge at hente. Men det er langtfra alle bånd, som er penge værd, siger Morten Karlkvist.

- Metal og dødsmetal er i høj kurs for tiden. Det gælder kendte bands som Kiss, Iron Maiden, AD/DC og Metallica. Altså alle de klassiske rock- og metalnavne, siger han.

Også grungebands som Nirvana samt hiphop- og britpopgenren er ifølge Morten Karlkvist populære for tiden. Til gengæld er bånd med kendte popnavne som Elton John ikke i høj kurs, siger han.

Men prisen kommer ikke kun an på kunstnerens navn.

- Uanset om det er vinyler eller kassettebånd, handler det om oplaget. Jo mindre opslaget er, desto mere sjælden og eftertragtet er udgivelsen, siger Morten Karlkvist.

Der skal samtidig være tale om det originale bånd med det originale cover i god stand. Og her skal du være opmærksom på, at piratmarkedet for kassettebånd har været stort.

Hos auktionshuset Lauritz.com oplever man også den stigende interesse for kassettebånd.

- Kassettebånd er bestemt salgbare på de rigtige sites. Og her vil det ligesom med vinyler være sjældenhederne, som trækker prisen op, fortæller vurderingsekspert Steen Smedegaard Rønnow, der har speciale inden for musik.

Det kan være udgivelser med bands, der var populære, da kassettebåndet havde sin storhedstid.

Lauritz.com sælger dog endnu ikke kassettebånd, da en vare skal opnå en vurdering på 800 kroner for at blive solgt på hjemmesiden. Og det kan kassettebåndene ikke i dag.

- Hvis man kigger på de internationale samlersites, ligger prisen per kassettebånd sjældent over nogle få hundrede kroner, siger Steen Smedegaard Rønnow.

Skal du have de store fortjenester hjem, er sjældne vinyler stadig mest eftertragtede blandt samlere.

Ifølge Steen Smedegaard Rønnow er det svært at sige, om prisen på kassettebånd er toppet. Men han er ikke afvisende for, at man kan se tiden lidt an.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce