cookie-og-privatlivspolitik
En udfordring ved årets OL-sending er tidsforskellen, for Tokyo er nemlig syv timer foran Danmark. Her ses atleterne Sara Slott Petersen og Jonas Warrer, som er fanebærere ved årets OL i Tokyo. (Arkivfoto)

2

Billeder

En udfordring ved årets OL-sending er tidsforskellen, for Tokyo er nemlig syv timer foran Danmark. Her ses atleterne Sara Slott Petersen og Jonas Warrer, som er fanebærere ved årets OL i Tokyo. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Livsstil

Få hele overblikket: Her kan du se OL

DR og Discovery har delt OL-programmet imellem sig. Se her, hvor du kan følge med i dine yndlingsdiscipliner.
21. juli 2021 kl. 10:00 Af Ritzau

Fredag den 23. juli bliver de olympiske lege skudt i gang. Det sker med et års forsinkelse, og derfor hedder det også lidt forvirrende OL 2020, når atleterne skal konkurrere i Tokyo.

Og hvis du sidder på kanten af stolen for at følge med i discipliner som atletik, gymnastik, cykling og sejlsport, så er det med at holde tungen lige i munden, når du skal tænde for den rigtige kanal.

Årets program er nemlig delt op imellem Discoverys og DR's kanaler, så de sender halvdelen af disciplinerne hver.

DR har oprettet tre nye kanaler på DRTV til OL, og de skal supplere DR1 og DR2.

Discovery sender på kanalerne Kanal 5, Eurosport 1 og Eurosport 2.

Annonce

Derudover har du mulighed for at se alt indholdet samlet på streamingtjenesten discovery+ - inklusive det indhold, DR viser.

- Vi viser alt fra alle OL-discipliner live på discovery+. Det er faktisk ret simpelt, fortæller Søren Klæstrup, som er head of sports hos Discovery, og fortsætter:

- Lineært har vi på Kanal 5 vores faste, daglige studieprogram, der samler alt det bedste fra OL. Det er både livesport, interviews, reportager, gæster i studiet, besøg rundt i sportsdanmark blandt meget andet. Eurosport 1 og 2 bliver vores rene OL-kanaler, som kører 24 timer i døgnet under hele OL.

DR's primære OL-kanal kommer til at vise OL døgnet rundt og zoome ind på de steder, hvor der dystes om guld. Når atleterne er gået i seng i Tokyo, kan du se det bedste fra dagen på OL-kanalen.

DR sender direkte fra ceremonierne, og når der dystes i atletik, sejlsport, badminton, kvindefodbold, herrehåndbold med dansk deltagelse, dressur, gymnastik, skydning, bordtennis, bueskydning, kano/kajak, volley, boksning, synkronsvømning, BMX, brydning, vægtløftning, karate, triatlon, baseball/softball, vandpolo, ridesport - spring, rytmisk sportsgymnastik og moderne femkamp.

Annonce

Alt, hvad DR viser på sine kanaler, kan også streames på DRTV.

- OL-kanalerne på DRTV giver både seerne mulighed for at vælge mellem flere sportsgrene i det øjeblik, de sker, men de gør også, at vi lynhurtigt kan ændre sendefladen, når vi overraskes af dygtige atleter, der pludselig står med medaljechancer i deres disciplin, udtaler Peter Rosberg, som er publiceringschef i DR med ansvar for DRTV, i en pressemeddelelse.

Alle de discipliner, der ikke kan ses hos DR, kan til gengæld følges på Discoverys kanaler.

Det gælder landevejscykling, banecykling, svømning, golf, tennis, alle herrehåndboldkampe uden dansk deltagelse, fodbold (mænd), udspring, beach volley, roning, klatring, basketball, basketball 3x3, mountainbike, skateboard, kano - slalom, hockey, taekwondo, trampolin, surfing, rugby, fægtning, military, judo og brydning.

- Al cykling bliver særligt interessant at følge, da det er i disse discipliner, Danmark har store medaljechancer. Derfor kommer vi også til at følge cyklingen ekstraordinært tæt, siger Søren Klæstrup fra Discovery.

Annonce

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce

ANNONCE