cookie-og-privatlivspolitik
Der bliver ingen Taylor Swift eller Thomas Helmig på Roskilde Festivals Orange Scene i år. Det var ellers festivalens 50-års jubilæum. Men forsamlingsforbuddet grundet coronasituationen har udskudt festivalen til næste år. (Arkivfoto)
Der bliver ingen Taylor Swift eller Thomas Helmig på Roskilde Festivals Orange Scene i år. Det var ellers festivalens 50-års jubilæum. Men forsamlingsforbuddet grundet coronasituationen har udskudt festivalen til næste år. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Livsstil

Farvel festivaler: Sådan er du stillet med din billet

Gennemgå aftalevilkårene, da det er dem, der gælder. Går festivalen konkurs, er det imidlertid sværere at gøre brug af sine rettigheder.
08. april 2020 kl. 14:10 Af Ritzau

Annonce

- Til alle jer, der har arbejdet hårdt med at planlægge festivaler og andre store begivenheder hen over sommeren, har jeg desværre en alvorlig melding: Forbuddet mod store forsamlinger fastholdes til og med august.

Det var ordene, da statsminister Mette Frederiksen 6. april forlængede forsamlingsforbuddet yderligere for at begrænse spredningen af coronavirus.

Det har ført til adskillige aflysninger og udskydelser af arrangementer - herunder Roskilde Festival, Copenhell, Smukfest, Tinderbox og Northside. Og dermed står hundredtusindvis af festivalgæster med en uforløst billet i hånden.

- Helt generelt skal man læse de vilkår og betingelser, der var, da man købte billetten. For det er dem, der gælder, siger forbrugerjuridisk chef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Susanne Aamann.

- Ellers er det udgangspunktet, at du skal have dine penge tilbage, hvis ikke du får det, du har købt. Medmindre der står sort på hvidt, at de forbeholder sig retten til at give dig billet en anden dato eller lignende.

De enkelte festivaler har forskellige aftalevilkår, i forhold til hvad de tilbyder, fortæller Susanne Aamann.

Nogle arrangører betragter det som en flytning af datoen og ikke en egentlig aflysning, og dermed giver de ikke pengene retur. Andre refunderer billetten, mens helt tredje tilbyder enten eller.

Bordet fanger, hvad angår aftalevilkårene. Det vil sige, at arrangøren ikke må afvise dem, fortæller Susanne Aamann.

De må ikke lige pludselig tilbyde andre muligheder og afvige fra de oprindelige vilkår. De kan ikke tilbyde dig at flytte billetten, hvis de oprindeligt havde lovet pengene retur.

- Har arrangøren ikke pengene, må man lægge sag an. Selv om det i sidste ende kan være svært at få sine penge tilbage i den situation, ændrer det ikke ved, at man har krav på dem, siger Susanne Aamann.

Mange festivaler har tilbudt at ombytte billetten til næste års festival.

Men skulle en festival i mellemtiden gå konkurs, forholder ens situation sig anderledes.

Har man købt billetten med et internationalt kreditkort som mastercard, indeholder den en konkursbeskyttelse.

Men har man købt den med et almindeligt Visa/Dankort, er der ikke andet at gøre end anmelde sit krav i konkursboet, tilføjer Forbrugerrådet Tænks vicedirektør, Vagn Jelsøe.

- Det ligger i konkursens natur, at flere har penge til gode, end man er i stand til at tilgodese. Men konkursloven har en orden, i hvilke rækkefølge kreditorerne skal tilgodeses.

- Der står for eksempel kuratoren, skattevæsenet og de ansatte først, mens de almindelige kreditorer, som festivalgæsten, står bagest, siger Vagn Jelsøe.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce