cookie-og-privatlivspolitik
Lad arvesmykker og kontanter blive derhjemme, og pak i stedet et betalingskort, du kan have på dig. Det kan blive en svær opgave at få stjålne ting erstattet, hvis du har efterladt dem i et telt. (Arkivfoto)
Lad arvesmykker og kontanter blive derhjemme, og pak i stedet et betalingskort, du kan have på dig. Det kan blive en svær opgave at få stjålne ting erstattet, hvis du har efterladt dem i et telt. (Arkivfoto)
Foto: Kim Haugaard/Ritzau Scanpix

Livsstil

Festival og camping: Sådan er du forsikret

Husk hængelåsen, når du skal overnatte i telt. Det er kun muligt at få erstatning, hvis teltet er brudt op - og kontanter erstattes aldrig.
19. juni 2019 kl. 10:00 Af Af Stine Eskildsen, Ritzau Fokus

Annonce

Planlægger du at bruge en uge foran Orange Scene på Roskilde Festival eller Bøgescenerne i Skanderborg - eller står ferien på camping med familien?

Uanset om du planlægger at ligge i telt på en festival- eller campingplads - eller for den sags skyld et andet sted i naturen - kan du med fordel gøre dig nogle overvejelser, når du pakker rejsetasken.

Du risikerer nemlig, at dine værdier ikke er dækket, hvis du får indbrud i teltet.

- Forsikringen dækker kun, hvis der er synlige tegn på, at teltet er brudt op, forklarer Anja Lintrup Sørensen, der er konsulent hos Forsikringsoplysningen.

Sørg derfor for at have en hængelås på teltet, når du forlader det, så tyvene ikke kan gå direkte ind og tage for sig. Der er ingen forskel på, hvilken type lås du bruger.

Kravet om, at din midlertidige bolig skal være aflåst, gør sig i øvrigt også gældende for campingvogne og autocampere.

- Og samtidig må der ikke ligge værdier fremme, så de kan ses fra vinduerne, hvis forsikringen skal dække, siger Anja Lintrup Sørensen.

Det er din indboforsikring, der dækker eventuelt campingtyveri, men det er ikke sikkert, at du kan få dækket samme beløb, som du ville kunne, hvis tyveriet var sket derhjemme.

Dertil kommer, at der kan være stor forskel fra selskab til selskab, forklarer seniorjurist Jakob Steenstrup fra Forbrugerrådet Tænk.

- Så tjek op med dit forsikringsselskab, inden du tager afsted. Det varierer, hvad og hvor meget selskaberne dækker, siger han og tilføjer:

- Nogle steder vil det være muligt at tegne en udvidet forsikring til ferien.

Det gælder især, hvis du skal til udlandet, hvor reglerne kan være mere kringlede, påpeger seniorjuristen.

Men som udgangspunkt dækker indboforsikringen også, selv om du rejser uden for landets grænser - også hvis du lejer et feriehus.

Indboforsikringen dækker typisk under udlandsophold på op til tre måneder.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce