cookie-og-privatlivspolitik
Blandt de lokale bliver den nedre del af Gudenåen mellem Tørring og Klostermølle kaldt for "Danmarks Amazonas", forklarer Monica Svendsmark Hansen fra VisitDenmark. Så hvis din udenlandsrejse til regnskoven er aflyst, kan du kompensere med en kajak- eller kanotur i netop dette område. (David Jervidal)
Blandt de lokale bliver den nedre del af Gudenåen mellem Tørring og Klostermølle kaldt for "Danmarks Amazonas", forklarer Monica Svendsmark Hansen fra VisitDenmark. Så hvis din udenlandsrejse til regnskoven er aflyst, kan du kompensere med en kajak- eller kanotur i netop dette område. (David Jervidal)
Foto: David Jervidal/Free

Livsstil

Fire eksotiske rejsemål - uden du skal forlade Danmark

Du kan godt få fornemmelsen af eksotiske himmelstrøg i Danmark. Men book i god tid, og kend til vilkårene, inden du gør det.
31. marts 2021 kl. 07:00 Af Ritzau

Hungrer du efter en eksotisk rejse, så kommer her fire steder i Danmark, hvor du måske kan få lidt af sulten stillet, indtil du igen kan rejse ud.

Mens nogle af dem kan opleves uanset coronasituationen på det pågældende tidspunkt, hvor du ønsker at holde ferie, er der andre, der åbner i takt med den nye genåbningsplan.

Derfor er det en god idé at tjekke hjemmesiden for det pågældende sted i det tidsrum, du planlægger en tur.

1) Hytte i trætoppen

Vi begynder ved Tarzan og Jane. For selv om du måske ikke kommer til at svinge i lianer, så har du mulighed for at sove i hytter højt oppe under trækronerne flere steder i Danmark.

Annonce

Eksempelvis ved Mariager Fjord og Kirke Hyllinge.

- Du er ude i naturen med en snert af luksus, og det betaler man så også lidt ekstra for, siger Monica Svendsmark Hansen fra VisitDenmark.

2) "Danmarks Amazonas"

Havde du planlagt en tur til Sydamerikas regnskove, kan du i stedet besøge det nedre stykke af Gudenåen, der ligger mellem Tørring og Klostermølle.

- Det er super grønt og frodigt og kendt i lokalområdet som "det danske Amazonas", forklarer Monica Svendsmark Hansen

Annonce

Du kan eksempelvis leje en kano eller kajak for et par timer eller finde overnatning undervejs.

3) Overnat i en vintønde

Vi hopper videre til det alternativ, der måske kan gøre op for en aflyst ferie til de franske vinmarker.

- Vi har en del vingårde på tværs af Danmark - eksempelvis i Vestsjælland og Odsherred - hvor man kan komme til smagning eller hjælpe til med høsten, siger hun.

Du kan også overnatte i en autentisk vintønde ved Cold Hand Winery i Randers.

Annonce

4) Savannen i Danmark

Har du måttet droppe safarituren til Sydafrika, så kan du besøge Knuthenborg Safaripark eller Odense Zoo, hvor du blandt andet har mulighed for at overnatte på "savannen".

Ved mange af opholdene skal du dog være ude i god tid.

- Hvis man vil afsted til sommer, er det en god idé at booke nu, for typisk er der en begrænset kapacitet på den her type oplevelser, siger Monica Svendsmark Hansen.

Men booker du et ophold nu, der først finder sted om flere måneder, så sørg for at kende til vilkårene for aftalen, så du ved, hvordan du er stillet, hvis du ender med at aflyse eller får aflyst turen som følge af coronakrisen.

Annonce

- Kig både efter frister for aflysning, hvornår man mister sit depositum, og hvad man gør i en force majeure-situation, siger Martha Nør Kjeldsen, der er jurist ved Forbrugerrådet Tænk.

Ender dit ophold med at blive aflyst, kan det være afgørende, om aftalen indeholder en særlig corona-klausul.

- Står der ikke noget, vil udgangspunktet være, at man skal have sine penge tilbage, hvis den erhvervsdrivende aflyser som følge af coronakrisen, siger Martha Nør Kjeldsen.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce

ANNONCE