cookie-og-privatlivspolitik
På grund af coronakrisen vil timekravet for optjening af seniorpræmien blive nedsat med et timetal svarende til fire måneders arbejde. (Genrefoto)
På grund af coronakrisen vil timekravet for optjening af seniorpræmien blive nedsat med et timetal svarende til fire måneders arbejde. (Genrefoto)
Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Livsstil

Flere danskere kan få gavn af kontant bonus

Endnu flere end ventet kan være berettiget den såkaldte seniorpræmie, hvis de har valgt at arbejde videre efter folkepensionsalderen.
25. juni 2020 kl. 12:45 Af Ritzau

Annonce

Har du valgt at tage et år mere på arbejdet, efter du har nået folkepensionsalderen? Så er du måske en af dem, der kan se frem til en kontant bonus på kontoen.

For at holde folk længere tid på arbejdsmarkedet, vedtog regeringen nemlig sidste år seniorpræmien, som er et skattefrit beløb, du kan få, hvis du fortsætter med at arbejde, efter du har nået folkepensionsalderen.

Og torsdag blev det tilmed vedtaget, at du kan komme i betragtning til bonussen på 42.840 kroner, selv om du ikke har arbejdet det timetal, der oprindeligt blev påkrævet.

Det oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Før var kravet, at du skulle arbejde 1560 timer over 12 måneder for at få ret til bonussen, men med den nye lov bliver det midlertidigt sænket til 1040 timer.

- Så nogle af dem, der havde afskrevet sig muligheden for at optjene seniorpræmien, fordi de ikke havde arbejdet nok, kan få gavn af reglerne alligevel, siger Carsten Holdum, der er forbrugerøkonom hos pensionsselskabet PFA.

Lovændringen sker for at imødekomme de mennesker, der har oplevet en nedgang i antallet af arbejdstimer gennem coronakrisen.

Og derfor gælder det kun for dig, hvis perioden 1. marts 2020 til 30. juni 2020 er inkluderet i din optjeningsperiode.

- Når man justerer på timerne, handler det om, at det også skal være realistisk, at man kan opnå præmien, så man ikke står med nogle ældre, der er blevet stillet noget i udsigt, de ikke kan få, forklarer Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom i Nordea.

Er du fortsat i gang med at arbejde dig hen mod seniorpræmien, så husk at være omhyggelig med at få opfyldt det påkrævede antal timer - altså 1040 eller 1560 timer, alt afhængigt af din optjeningsperiode.

- Timetallet er skåret i sten. Én time for lidt, og så er der ingen seniorpræmie, siger Carsten Holdum.

For at få udbetalt seniorpræmien det første år gælder det, at du være skal født den 1. januar 1954 eller senere. Du får den automatisk, hvis du har været almindelig lønmodtager og har arbejdet det krævede timetal.

Hvis du er selvstændig erhvervsdrivende, skal du søge om seniorpræmie på borger.dk.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce