cookie-og-privatlivspolitik
Der har været 15 procent flere familiehandler i første halvår af 2020 sammenlignet med samme periode sidste år. Det er særligt sommerhuse, der er blevet familieoverdraget langt flere af end tidligere. (Arkivfoto)
Der har været 15 procent flere familiehandler i første halvår af 2020 sammenlignet med samme periode sidste år. Det er særligt sommerhuse, der er blevet familieoverdraget langt flere af end tidligere. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Livsstil

Fordelene ved familiehandler forlænges

Ejendomsvurderingerne er udskudt, og derfor kan det stadig være fordelagtigt for dig at sælge din bolig videre til en i familien.
15. september 2020 kl. 07:00 Af Ritzau

Hvis du overvejer at lade din bolig gå videre til et familiemedlem, så har du fået lidt ekstra tid at løbe på.

For bedst som du måske troede, at den lukrative 15-procentsregel forsvandt i juli 2020, så har udskydningen af de nye ejendomsvurderinger gjort, at reglen er blevet forlænget, indtil de nye vurderinger ventes at komme drypvist fra sommeren 2021.

Det oplyser Skattestyrelsen.

Gennem årene har 15-procentsreglen gjort mange familiehandler økonomisk attraktive. Den betyder, at du kan overdrage din bolig til et familiemedlem til 15 procent under den offentlige ejendomsvurdering.

Og fordi der ikke er blevet lavet nye offentlige ejendomsvurderinger siden 2011, så har en del boliger altså kunne handles til en pris, der er langt under den egentlige markedsværdi.

Annonce

- Dem, der overvejer en familieoverdragelse i den kommende tid, kan gøre klogt i at fremskynde processen, så de kan nå det, inden de nye vurderinger lander, siger Thomas Hjorth, der er boligadvokat i advokatfirmet Lynggaard.

Når de nye vurderinger lander, kan du trække 20 procent fra boligens værdi ved en familieoverdragelse.

Det kan umiddelbart lyde gunstigt, men fordi det vil blive gjort på baggrund af en ny ejendomsvurdering, der lægger sig op ad boligens egentlige værdi på markedet, så vil beregningsgrundlaget for mange være langt højere end det nuværende.

- Det kan dog ikke afvises, at der vil være ejendomme, hvor de nye ejendomsvurderinger vil være lavere end de nugældende og dermed en stor fordel i forbindelse med familiehandler, siger Thomas Hjorth.

Inden du handler, skal du dog være opmærksom på, at der kan være en række omstændigheder, der gør, at du ikke kan få lov til at trække de 15 procent fra.

Annonce

Ved du eksempelvis på forhånd, at dit barn, som du overdrager boligen til, vil sælge den videre inden for kort tid til den fulde værdi, så risikerer du ikke at få lov, forklarer Martin Høj Lauridsen, der er boligadvokat ved Advokatgruppen.

Derfor bør du allerede, når du går med tankerne om en familiehandel, søge om en bindende forhåndsbesked ved Skattestyrelsen.

- Så bliver det afklaret, om man har ret til de 15 procent, inden man handler, og man undgår at få en korrektion fra Skattestyrelsen bagefter, siger Martin Høj Lauridsen.

Korrektionen kan som udgangspunkt falde i op til tre år efter handlen.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce

ANNONCE