Annonce
Bolig og livsstil

Form din fremtid: Din tankegang kan give mere succes

Bryd dine store drømme ned til mindre delmål, så du kan tage små skridt i den rigtige retning. (Modelfoto) Foto: Monkey Business Images/Free

Hvis dine mål og drømme tårner sig op et sted ude i horisonten, er de svære at nå. Men små, realistiske delmål gør vejen meget lettere.

Din måde at tænke på kan være med til at afgøre, om du når dine mål, og hvor let du får succes. Det er budskabet fra Henrik Leslye, som er selvstændig erhvervspsykolog.

- Det starter med, at du skal trives inde i knolden, så kommer succesen. Vi har i århundreder tænkt, at når bare succesen kommer, så bliver jeg glad. Men den skal vendes rundt.

Henrik Leslye kalder det lidt kækt for at omkode sin hjerne til succes. Det handler i virkeligheden om, at man kan træne sig selv til at blive mere håbefuld. Det vil sige troen på, at en ønsket fremtid kan blive virkelighed, forklarer han.

- Det kan være, man vil have en kæreste, tabe fem kilo eller have mere i løn. Så kan man faktisk arbejde med at få den egenskab, at man aktivt går i gang med at skaffe sig den fremtid, man gerne vil have, siger erhvervspsykolog Henrik Leslye.

At træne sin hjerne til at blive mere håbefuld handler om at se muligheder, som man kan handle på.

Erhvervspsykolog Pernille Rasmussen fra Grow People lægger også vægt på, at man ikke ser på et mål eller en drøm som det næste skridt på vejen - et sted ude i fremtiden.

I stedet skal man dele det op i overkommelige delmål, som skal føre en et stykke af vejen. På den måde kan man rykke sig lidt ad gangen.

- Det kan for eksempel være, at man gerne vil holde foredrag, fordi det kunne være sjovt og sejt. Men man vil faktisk hellere dø end at stille sig op foran 100 mennesker. Så der er et stykke vej derhen. Men det er det, der er målet, det er det, man drømmer om, siger Pernille Rasmussen og fortsætter:

- Så skal man ikke bare tænke, at man skal gøre det i morgen. Det er for langt. Så man skal lave nogle realistiske delmål, som man kan overskue.

Hun forklarer, at det er vigtigt at starte med små skridt, som er tryg ved og så bygge op derfra.

- Det kan være, at man skal starte med at lave et lille oplæg for tre gode venner. Næste skridt er måske, at man har nogle gode noter og holder et velforberedt oplæg for ti personer. Så man er tryg ved det.

- Det er træning. Hvis man vil bestige Mount Everest, starter man jo heller ikke med at øve sig ved at bestige Kilimanjaro i morgen. Så starter man nede i fitnesscenteret, til man er træt i benene, siger erhvervspsykologen.

Henrik Leslye peger på, at man kan konstruere sine delmål ved at se på, hvilke forhindringer der er på vejen hen til målet.

- Der er måske tre veje hen til målet. Alle veje har forhindringer. Hvad vil jeg gøre ved de forhindringer?, forklarer Henrik Leslye og uddyber:

- Hvilke kompetencer har jeg brug for? Hvis jeg ikke har de kompetencer, hvad kan jeg så gøre for at få dem? Kender jeg nogen, der kan hjælpe mig på vej? Kan jeg låne nogle bøger på biblioteket?

Ved at træne sig selv i at omdirigere drømme, mål og forhindringer til reelle handlemuligheder giver man sig selv et fast greb om rorpinden, slår han fast.

/ritzau fokus/

  • Delegates Listening To Speaker At Conference
    Bryd dine store drømme ned til mindre delmål, så du kan tage små skridt i den rigtige retning. (Modelfoto) Foto: Monkey Business Images/Free
Annonce
Annonce
Annonce
112

105 taget i fartkontroller

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Guldborgsund

Lukker i protest: Ingen dialog, forståelse eller anerkendelse

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

112

Klip og bøder på Vestlolland

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Annonce
Annonce
Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne