cookie-og-privatlivspolitik
Robotplæneklippere fra Worx nogle af dem, som har den største prisforskel blandt forhandlerne. På deres modeller Landroid WR141, LX790 og WR105SI er der en prisforskel på mere end 100 procent mellem den dyreste og billigste forhandler. (Arkivfoto)
Robotplæneklippere fra Worx nogle af dem, som har den største prisforskel blandt forhandlerne. På deres modeller Landroid WR141, LX790 og WR105SI er der en prisforskel på mere end 100 procent mellem den dyreste og billigste forhandler. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Livsstil

Gør et kup på robotplæneklipperen

Der kommer stadig flere robotplæneklippere på markedet, og du kan spare tusindvis af kroner ved at gøre dit forarbejde.
21. maj 2020 kl. 08:00 Af Ritzau

Annonce

Det kan være et kedeligt og omfattende arbejde at slå græs, og derfor sætter stadig flere danskere en lille robot til at gøre arbejdet.

Alene dette forår er søgningen på robotplæneklippere 139 procent højere end sidste år. Det viser nye tal fra prissammenligningstjenesten Pricerunner.

- Tidligere var det et meget dyrt produkt, som folk primært vindueskiggede på. Men nu ser vi både et stigende antal søgninger og et stigende salg, siger prisanalytiker Martin Andersen fra Pricerunner.

Samtidig er udvalget og prisspændet også blevet større, oplyser Forbrugerrådet Tænk, som netop har gennemført en stor test af de græsklippende robotter.

Og her viste niveauet sig at være overraskende højt, siger projektleder Thorben Bayer, der har fulgt markedet i flere år.

- Der er store forskelle på produkterne, men over en bred kam er de rigtig gode til at klippe græs, siger han.

Nogle af de dyreste modeller koster omkring 20.000 kroner, mens de billigste ligger omkring 3000 kroner. Men man kan ikke sige, at pris og kvalitet altid hænger sammen.

- En af de dyreste modeller dumpede faktisk sikkerhedstesten, fordi den ikke stoppede ved en fodattrap, siger Thorben Bayer.

Det er altså ikke klippekvaliteten, men snarere sikkerheden, som bliver det springende punkt. Og selv om sensorerne generelt er blevet bedre, så robotten klipper jævnt og når hele plænen rundt, er en plæneklipper stadig en simpel robot.

- Så jeg vil fraråde, at man befinder sig i haven, mens robotten kører. Det gælder især børn og kæledyr, som måske ikke reagerer, når den støjsvage robot kommer kørende bagfra, siger Thorben Bayer.

Der er også stor forskel på, hvor store arealer robotterne kan klippe. Producenterne angiver typisk, hvor meget robotten anbefalet eller maksimalt kan klippe, og du skal helst vælge en med en lidt større kapacitet, end du egentlig har brug for.

- Ellers vil det tage robotten mange timer at komme hele vejen rundt, blandt andet fordi den flere gange undervejs skal tilbage til ladestationen. Og i den periode kan man ikke bruge haven eller undgå larmen, siger Thorben Bayer.

Når du har udset dig en model, kan det betale sig at sammenligne priser hos de forskellige forhandlere.

Blandt de 50 mest søgte robotplæneklippere kan du i gennemsnit spare 23 procent ved at købe samme model i den billigste fremfor den dyreste butik, viser analysen fra Pricerunner.

Nogle modeller har en prisforskel på op mod 145 procent i den dyreste fremfor billigste butik.

- Man risikerer altså at betale halvanden gang mere for samme plæneklipper. Det skyldes, at der er kommet en stigende konkurrence og langt flere butikker om buddet, siger Martin Andersen.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce