cookie-og-privatlivspolitik
Der er regionale forskelle på, hvornår vinterferien ligger. Øst for Storebælt er det typisk i uge 7, vest for typisk i uge 8. Så bor du i København og vil i et feriecenter, så tag vestpå - og omvendt - for så er der ofte mere plads, tipper Dansk Erhvervs chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Lars Ramme. (Arkivfoto)
Der er regionale forskelle på, hvornår vinterferien ligger. Øst for Storebælt er det typisk i uge 7, vest for typisk i uge 8. Så bor du i København og vil i et feriecenter, så tag vestpå - og omvendt - for så er der ofte mere plads, tipper Dansk Erhvervs chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Lars Ramme. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Livsstil

Gør som tyskerne: Oplev Danmark om vinteren

Der er masser af muligheder rundt i det ganske danske land, hvad end du er til verdenshistorie eller vandsport.
14. januar 2020 kl. 10:00 Af Ritzau

Annonce

Vinterferien står for døren - og den behøver ikke at foregå på pisterne i Alperne eller hos vores nordiske naboer i Sverige eller Norge for at være begivenhedsrig.

Der er også mange muligheder herhjemme - for enhver pengepung.

Mangler du inspiration, kan du med fordel skele til de hundredtusindvis af tyske turister, der hver vinter drager til Danmark for at feriere.

- Det skyldes især naturen og indendørshyggen med pejs, samvær og brætspil, siger Lars Ramme, som er Dansk Erhvervs chef for turisme og oplevelsesøkonomi.

- Samtidig er der sket en eksplosion af fede ting at lave - især langs kysterne, tilføjer han.

Du kan for eksempel leje et sommerhus, men der er også masser af muligheder for dagture - et godt tip er at opleve de saunahytte-koncepter, der er skudt op på mange strande.

- Det er muligt at leje en mobilsauna til sig selv og familien eller vælge at sidde sammen med andre gæster og nyde suset, udsigten og varmen efter et dyp i havet, siger Lars Ramme.

Den internationale rejsearrangør TUI lancerede i efteråret staycation for at imødekomme interessen for at feriere hjemme.

Selskabet fremhæver alt fra Det Sydfynske Øhav og solskinsøen Bornholm til den nordligste spids, Skagen, og den jyske højderyg - for eksempel kulturcentret Silkeborg Bad, som er kræs for både historie- og naturelskerne.

- Det huser Arnakkekilden ved Ørnsø. Samtidig havde Silkeborg Bad en betydningsfuld rolle under Anden Verdenskrig, fortæller TUI Danmarks pressechef, Mikkel Hansen.

Han peger desuden på vestkysten, hvis du er den aktive type, for der er gode vandsportsaktiviteter - som surf ved Løkken.

- Der er billig leje af tøj og board til flere timer. Og de lune vintertemperaturer i disse dage gør det muligt at holde kulden ude, fortæller Mikkel Hansen og tilføjer, at du ikke behøver at være professionel for at prøve det af.

Vender du blikket østpå, bliver København badet i lys det meste af februar i anledning af lysfestivalen CPH Light Festival.

Det er en enestående oplevelse, som tiltrækker turister fra USA, Storbritannien og mange andre steder. Men du bør heller ikke gå glip af det, mener Lars Ramme.

- Det halvgrå København - lige fra Tivoli til alle byens ikoniske bygninger - kommer til at shine i det vildeste lysshow. Det er bestemt et besøg værd, siger han.

I den modsatte ende af spektret kan du bruge vinterferien på at pakke dig varmt ind og medbringe kakao eller the, mens du dyrker Danmarks "dark sky" - områder, som kun er oplyst af himmelrummet.

- Vinteren er nemlig tidspunktet at kigge på stjerner, siger Lars Ramme.

En guidet tur kan fås i Brorfelde-observatoriet, som børn og barnlige sjæle måske kender fra julekalenderen "Julestjerner".

Derudover afholder rigtig mange museer og zoologiske haver særarrangementer i vinterferien.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce