cookie-og-privatlivspolitik
Jo mere fleksibel du kan være med afrejsedage, afrejsetidspunkt og måske endda destination, jo billigere billetter kan du få fingre i. (Arkivfoto)
Jo mere fleksibel du kan være med afrejsedage, afrejsetidspunkt og måske endda destination, jo billigere billetter kan du få fingre i. (Arkivfoto)
Foto: Fred Tanneau/Ritzau Scanpix

Livsstil

Halv pris: Book fly og hotel på det bedste tidspunkt

Der er mange penge at spare på både fly og hotel, hvis du er strategisk - og lidt fleksibel.
21. november 2019 kl. 16:30 Af Ritzau

Annonce

Hvis vintermørket har plantet drømme om sol, strand eller storbyferie i dit hoved, så kan du med lidt strategi og snilde få langt flere kroner at snolde for på rejsen.

Et kig på Momondos rejsestatistik viser nemlig, at der er god økonomi i at booke fly og hotel på det rigtige tidspunkt.

Drømmer du om ferie i Italien, Spanien eller et andet sted i Europa, så skal du have besluttet dig to måneder i forvejen.

Analysen viser nemlig, at det optimale tidspunkt at booke fly til destinationer inden for Europa er 63 før afrejse. Her er der i gennemsnit 56 procent at spare på billetprisen, hvis man sammenligner med at købe på den dyreste dag, som er samme dag som afrejse.

Det er dog et gennemsnit på tværs af afgange og destinationer. Derfor er det en god idé at oprette en prisovervågning - så tidligt som muligt - så du får besked om stigninger og fald i prisen på destinationen, råder Ole Stouby, som er stifter af Travelmarket.

- Hvis der er tale om højsæsonperioder som jul, nytår, vinterferie, påske og skolernes sommerferie, så skal man bare bestille så tidligt som muligt, for det bliver ikke billigere af at vente, siger Ole Stouby.

Derudover skal du også være opmærksom på tilbudsperioder.

- Hvis flyselskabet kører kampagne 70 dage i forvejen, er det værd at overveje, siger Lasse Skole Hansen, som er presseansvarlig hos Momondo.

Lidt bemærkelsesværdigt er det måske, at hotel i gennemsnit er billigst at booke henholdsvis 118 og 115 dage før afgang inden for og uden for Europa.

- Man plejer jo gerne at bestille fly først og så senere booke hotel. Men vores data viser, at hvis du ved, du skal et sted hen, så kan det godt svare sig at vente med flybilletterne, siger Lasse Skole Hansen.

Han forklarer, at hotelpriserne ikke på samme måde varierer hen over en periode. De stiger bare en smule, i takt med at værelserne bliver booket.

Skal du booke flybilletter til en afgang uden for Europa, så er det i gennemsnit billigst at booke 51 dage i forvejen.

Men det dækker dog også over store forskelle på tværs af ruterne, bemærker Lasse Skole Hansen. Og generelt booker mange den lange rejse i god tid.

- I princippet kan man ikke være i for god tid. Men flybilletterne bliver som regel først lagt op omkring et år før tid, så hvis man søger før det, får man ikke alle billetterne at se, siger han.

Hvis du har mulighed for at være fleksibel med afrejsedagen, er der også penge at spare.

- Søndag er som regel den dyreste dag at flyve. Det er generelt weekenddagene, der er dyrest, fordi det er meget belejligt for mange, siger Lasse Skole Hansen og tilføjer:

- Så der er penge at spare ved at flyve på den billigste dag, som er tirsdag.

I gennemsnit giver det en besparelse på 19 procent.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce