cookie-og-privatlivspolitik
Tjek selv prisudviklingen på de produkter, du overvejer at købe til black friday. Mange butikker sætter nemlig løbende prisen op frem mod dagen, for så at sætte prisen ned igen på black friday, så det ligner en reel rabat. (Arkivfoto).
Tjek selv prisudviklingen på de produkter, du overvejer at købe til black friday. Mange butikker sætter nemlig løbende prisen op frem mod dagen, for så at sætte prisen ned igen på black friday, så det ligner en reel rabat. (Arkivfoto).
Foto: Paul Ellis/Ritzau Scanpix

Livsstil

Her kan du hente de største besparelser på black friday

Sko og opvaskemaskiner er nogle af de varer, hvor du kan finde de største besparelser på tilbudsdagen black friday. Men pas på fælderne, advarer eksperter.
18. november 2021 kl. 12:00 Af Ritzau

Du kan klikke og klikke dig rundt for at finde de bedste tilbud på internettet på black friday, men vil du være på forkant, kan du her danne dig et overblik over, hvor der typisk er de største besparelser at hente.

Er det elektronik, tøj og sko eller hårde hvidevarer, du leder efter, finder du sandsynligvis de bedste tilbud.

Det fortæller Katrine Barslev, der er forbrugeranalytiker hos prissammenligningssiden Pricerunner.

- Den største besparelse finder vi på sko. Det er muligt at gøre et rigtigt kup, uanset om det gælder sneakers, sportssko, sandaler eller vinterstøvler til sne og sjap.

- Elektronik er lidt en joker i år. Det er historisk set noget, mange handler, fordi det er dyre ting, hvor mange slår til på rabatterne. Men der er den her globale forsyningskrise, og det kan godt gøre, at nogle butikker har problemer med at få de varer, de har bestilt. Og priserne begynder at stige på produkterne, siger hun.

Annonce

Også på legetøj er der penge at hente. Legetøj er det, der bliver købt allermest af på black friday i Danmark, fortæller Katrine Barslev.

- Legetøjssalget stiger helt vildt gennem november og december. Det blev fordoblet online sidste år. Mange vælger at handle julegaver under Black Friday, og det er tit til de små i familien, siger hun.

Du bør dog være forsigtig, når du klikker dig rundt på internettet efter de bedste tilbud.

Mange priser er pustet kunstigt op inden black friday, så rabatten på for eksempel 40 procent slet ikke er en rabat.

- Fald ikke bare for tilbuddene. Mange er falske. De har i virkeligheden sat priserne kontinuerligt op i løbet af efteråret, og så dropper de dem igen lige op til black friday.

Annonce

- Du kan gå ind på Pricerunner under prisstatistik og se, hvordan priserne har fluktueret i de seneste måneder. En fjerdedel af alle produkter, som var sat ned sidste år, var blevet sat op i løbet af efteråret, siger Katrine Barslev.

En anden fælde, du som forbruger risikerer at falde i, består af en lang række falske hjemmesider, der foregiver at ville sælge dig et produkt, men blot forsøger at snyde pengene ud af dig.

Her bør du først og fremmest holde øje med domænenavnet, fortæller Sabine Aae. Hun er seniorjurist og ansvarlig for fraud management hos e-mærket.

- Rigtig mange svindelshops er rettet mod det danske marked. Danskerne er dem, der falder allermest i fælden i EU. Og det er svindlerne udmærket klar over. Så tjek domænenavnet.

- Det er svært at få et .dk-domæne, så mange svindelshops ender på .com eller noget andet. Og så sniger svindlerne i stedet "danmark" eller "denmark" ind før punktum. For eksempel er northfacedanmark.com en svindelshop, siger hun.

Annonce

Noget er formentlig galt, hvis du kan spotte små fejl i teksten på siden.

Det kan dog være nemt at overse, forklarer Sabine Aae.

- Det kan være fjollede ordsammensætninger. For eksempel så jeg et eksempel, hvor der i menuen stod: "Bestil sporing". Det ville der aldrig stå på en rigtig webshop. Sproget er ofte mystisk, fordi det er maskinoversat, siger hun.

Black friday finder sted 26. november.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce

ANNONCE