Annonce
Bolig og livsstil

Her skal du slå til for at få de billigste flybilletter

Brug mere end én søgeportal, tjek prisen hos flyselskabet, og tjek prisen på eksempelvis den norske eller svenske version af prisportalen, lyder tre råd fra Martin Salamon fra Forbrugerrådet Tænk. (Modelfoto) Foto: Free

For at få fingre i de billigste flybilletter er det vigtigt, hvornår du slår til, og at du ikke stoler blindt på én søgeportal.

Når der skal planlægges ferie, er det sjovest at bruge de hårdt tjente kroner på mad og oplevelser på destinationen frem for at betale overpris for flybilletterne.

Men hvornår skal man slå til for at få de billigste billetter? Det har søgeportalen Momondo foretaget en analyse af.

Statistikken viser, at man i gennemsnit skal være ude 44 dage før afrejse for at få de billigste billetter inden for Europa. Er det en længere tur uden for Europa, skal man i gennemsnit slå til 99 dage før afrejse.

Martin Salamon er cheføkonom hos Forbrugerrådet Tænk, og han fortæller, at det som udgangspunkt er en god idé at benytte sig af prisportaler til at finde de billigste flybilletter.

Der er dog nogle tip, der kan hjælpe til at sikre, at man ikke bliver snydt i processen.

- Uanset hvilken prisportal, man bruger, kan man altid med fordel lige tjekke en anden prisportal for at se, om det fås bedre, råder Martin Salamon.

Forbrugerrådet Tænk har lavet en test af 14 danske flyrejseportaler. Ud af dem anbefaler Forbrugerrådet Tænk søgeportalen Momondo, som løber med titlen "bedst i test", samt portalen Travelmarket.

I bunden af testen finder man til gengæld Google Flights.

Når man har fundet de flybilletter, man ønsker at købe, er det altid en god idé at tjekke, hvad selv samme billet koster, hvis man køber den direkte hos flyselskabet, lyder rådet fra Martin Salamon.

- Nogle gange kan du få det billigere. Eller det kan være lettere at lave ændringer, når du har lavet aftalen direkte med flyselskabet. Der er nogle billetbureauer, der tager penge for at hjælpe dig, hvis du vil lave ændringer, siger han og tilføjer:

- Så hvis det koster nogenlunde det samme, kan det nogle gange være en fordel at købe det direkte hos flyselskabet.

Skal man booke en lang og kompliceret rejse, kan der dog være fordele ved at booke billetterne gennem et rejsebureau. Dermed kan de stå til rådighed til at hjælpe, hvis der opstår problemer, bemærker Martin Salamon.

Men en prisportal er heller ikke bare en prisportal. Ofte har prisportalerne nemlig søstersider i andre lande, og det kan være en idé at blive bekendt med dem.

- Vi har opdaget, at det for nogle af de her prisportaler gælder, at hvis man søger på den norske version af siden, så sparer man faktisk nogle penge. Det tjek kan man lige lave, afslører Martin Salamon.

- Vi har også set, at hvis man går gennem deres engelske eller franske version, så er de samme rejser på den samme portal dyrere end på den danske. Så der må være en tilpasning efter de lokale markeder, og hvordan konkurrencen er, siger han.

Når man bruger prisportalerne er det også vigtigt at være opmærksom på, hvordan søgeresultaterne bliver vist. For nogle gange har de øverste resultater et lille mærke med "annonceret" eller "vi anbefaler".

- Man skal lige være opmærksom på, om det link, man trykker på, er det bedste og billigste resultat, eller om det er en annonceret rejse, siger Martin Salamon.

Vær også opmærksom på, om prisportalen dækker hele markedet, eller du kun bliver præsenteret for de billigste resultater inden for en bid af markedet.

Det sidste sted, man skal være opmærksom, er ved selve bookingen, fortæller Martin Salamon.

- I bookingfasen kan rejsesælgeren forsøge at presse en til alle mulige tilkøb. Det kan eksempelvis være en rejseforsikring, selv om langt de fleste danskere allerede har en rejseforsikring indbygget i deres indboforsikring, siger han og tilføjer:

- Så man skal lige tage den med ro i købssituationen, hvor der kan komme masser af tilbud op.

/ritzau fokus/

  • flybilletter, lufthavn, flyrejser, flyve, billetter, forbruger,
    Brug mere end én søgeportal, tjek prisen hos flyselskabet, og tjek prisen på eksempelvis den norske eller svenske version af prisportalen, lyder tre råd fra Martin Salamon fra Forbrugerrådet Tænk. (Modelfoto) Foto: Free
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lokal nyt

Første sted i Danmark: Nu kan du blive indlagt hjemme

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen

Lolland

Fingrene væk! Turister vader ind og smadrer marken

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

Lolland

Rystet sundhedsplejerske: - Hun ser jo ud som om, hun er lukket ned

Indland

Kongeparret fortsætter forårstradition på Fredensborg Slot

Stubbekøbing

Sne over Lolland-Falster? Hvid nedbør rammer Sydhavsøerne

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Havde kæmpe planer for området: Nu er det sat til salg

Guldborgsund

Lokal vinder guld ved stor konkurrence

Indland

Politi: Kan tage måneder at finde brandårsag i Børsen

Sport

Bliver den største nogensinde på Lolland-Falster

Lokal nyt

Nyhed om præsts død har ramt hende hårdt: Han ringede hjem hver dag

Guldborgsund

Tyve løb med hele overskuddet

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand