cookie-og-privatlivspolitik
Sørg for løbende at variere de ting, du fremhæver i din indretning. (Arkivfoto)
Sørg for løbende at variere de ting, du fremhæver i din indretning. (Arkivfoto)
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Livsstil

Indret boligen på ny uden at bruge en krone

Er du træt af at se på det samme gamle interiør, kan du bruge boligeksperternes tricks til at se dine ejendele i et nyt lys.
28. februar 2021 kl. 08:00 Af Ritzau

Hvis du er kørt sur i din garderobe og vil have et nyt blik på den, kan det være en idé at hive alle sagerne ud af skabet på én gang.

Det kan give et overblik over, hvad der går igen, hvad der stikker ud, og hvad der kan kombineres på nye måder.

Og den taktik kan du faktisk også bruge på din bolig. Med den ene hjemmedag efter den anden kan man nemlig godt køre sur i interiøret derhjemme og have brug for at se på sine ejendele med friske øjne.

- Du skal ikke tage hele huset på en gang, siger Rikke Malling, som er indretningsdesigner og indehaver af Malling Living.

- Tag et enkelt rum. Lav så et lørdagsprojekt, hvor I rydder helt ud og gør hovedrent. Og så sætter I sofaen midt i det hele og ser, om det virker. I kan altid sætte den tilbage, siger hun.

Annonce

Natalia Sánchez er indretningsarkitekt, og hun foreslår, at du tænker på det som en kuratering af dine egne ting.

Du har sandsynligvis et overvældende udvalg af ting i dit hjem. Nu skal du plukke og udvælge det, der skal have en fremtrædende plads.

- Det kan være svært at få et overblik over, hvad der fungerer og ikke fungerer sammen. Så kan det være sjovt at lægge tingene ud på gulvet og sætte dem op mod hinanden.

- Så kan du bedre se, hvad der stikker ud og ikke passer ind. Eller du får øje på en farve, du gerne vil have mere af i din indretning. Det kan du bruge, når du vil ud at købe nye ting, forklarer Natalia Sánchez.

Rikke Malling minder også om, at din indretning ikke behøver at være statisk. Byt lidt rundt i løbet af året, så lysestagen på bordet bliver byttet ud med en vase med friske grene.

Annonce

Det samme gælder dine billeder. Det er oplagt at bruge coronatiden til at få lavet nogle nye billedvægge eller hænge familiebilleder op, foreslår Rikke Malling.

I forbindelse med din omrokering er det også oplagt at se på, hvad der ikke skal fylde i dit hjem længere.

Natalia Sánchez råder til først at se på de store ting i dit hjem og så bevæge dig rundt.

- Hvad kan du bestemt ikke leve uden i morgen, hvad kan du leve med lidt længere, og hvad skal du skille dig af med allerede i dag.

- Så kan du lave en Marie Kondo-udtryllelsesproces, siger hun med henvisning til den japanske organiseringskonsulent, der råder til at tage stilling til, om hver enkelt ting i dit hjem giver dig glæde.

Annonce

Når du har vinket farvel til nogle ting og givet andre en mere fremtrædende plads, vil du opleve, at dine andre ting tager sig anderledes ud - på godt og ondt.

- Det gælder særligt, når du køber noget nyt - eksempelvis et blåt sofabord i stedet for det træfarvede.

- Det kræver hele tiden koordination. Koordiner dit udtryk, din identitet og den harmoni, du ønsker at få, siger Natalia Sánchez.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce

ANNONCE