cookie-og-privatlivspolitik
Kogende vand og kanel. Myterne er mange for at helgardere sig mod myrer. - Men hvis man helt skal undgå dem, skal man nærmest lave en vådrumssikring i hele huset, siger skadedyrsspecialist John Mogensen. (Arkivfoto)
Kogende vand og kanel. Myterne er mange for at helgardere sig mod myrer. - Men hvis man helt skal undgå dem, skal man nærmest lave en vådrumssikring i hele huset, siger skadedyrsspecialist John Mogensen. (Arkivfoto)
Foto: Ulf Nilsen/Ritzau Scanpix

Livsstil

Myre-marchen begynder: Undgå at de ender indenfor

Ordet myreflittig kommer ikke ud af ingenting. Så det er nu, du skal i gang, hvis du vil have bugt med dem.
27. marts 2020 kl. 07:00 Af Ritzau

Annonce

I takt med forårets spæde solstråler og de stigende temperaturer myldrer myrerne ud af deres vinterhi.

Den sorte havemyre, som er den mest udbredte herhjemme, begynder snart at pible frem. Så det er nu, du skal forebygge en myre-march ind i dit hjem.

Det understreger Claus Schultz, som er teknisk chef for Rentokil Skadedyrskontrol og formand for brancheforeningen for professionelle skadedyrsbekæmperne.

- Skal du have succes, skal du sætte tidligt ind, inden boet udvikler sig alt for meget. Og det gør det i det tidligere forår, siger han og fortsætter:

- Varmen sætter gang i produktionen af æg og myrer. Så de bliver hurtigt flere og flere, og så bliver det svært at få bugt med dem.

Du kan ikke forskanse boligen fuldstændig mod myrer. Men du kan gøre meget for at begrænse omfanget af deres indtog.

De første tegn på aktivitet er typisk ikke, at du kan se myrer krible og krable rundt.

Derimod skal du holde øje med, om der kommer små huller i grus og langs flisefugerne, forklarer skadedyrsspecialist John Mogensen, indehaver af AJ Skadedyrskontrol.

- Fliser rundt om huset inviterer myrerne indenfor. Derfor er det en rigtig god idé at imprægnere flisefugerne, så de får sværere ved at forcere dem, siger han.

- De flytter sandkorn et af gangen uden problemer. Så lige pludselig får de fri adgang, tilføjer han.

Ifølge begge skadedyrsspecialister er der mange udmærkede produkter - som sprays og myrelokkedåser - på markedet.

Sprayen kan for eksempel sprayes i fuger, revner og sprækker udendørs og langs panelerne indenfor, hvis myrerne er trængt ind i huset.

Der findes også en række myter som at drysse kanel ud eller hælde kogende vand over.

Det varme vand kan rigtignok dræbe en del af myrerne og æggene. Men intet af det kan fjerne den vitale del, myredronningen, som holder til i sin tue mindst en meter under jorden.

Der har professionelle typisk en speciel gele, som kan få bugt med myredronningen.

- Men der er stadig meget, du selv kan gøre, siger John Mogensen.

For eksempel kan du gøre dit hjem så uattraktivt som muligt ved at fjerne hovedårsagen, til at de søger ind boligen, som er for at finde føde.

Sørg for en god grundrengøring, og hav ikke saftevand, åbne madvarer, honning, sukkerstads og andre søde sager, som især frister myrerne, stående fremme.

- Ellers er myrerne der med det samme, siger John Mogensen.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce