cookie-og-privatlivspolitik
Det er primært ejere af lejligheder i København og Aarhus, der risikerer, at boligskatten stiger markant. Det skal du være opmærksom på, hvis du vil sælge din bolig - men bliver du boende, mærker du ikke noget til det. En såkaldt skatterabat betyder, at stigningen først skal betales, hvis boligen skifter hænder efter 1. januar 2021. (Arkivfoto)

2

Billeder

Det er primært ejere af lejligheder i København og Aarhus, der risikerer, at boligskatten stiger markant. Det skal du være opmærksom på, hvis du vil sælge din bolig - men bliver du boende, mærker du ikke noget til det. En såkaldt skatterabat betyder, at stigningen først skal betales, hvis boligen skifter hænder efter 1. januar 2021. (Arkivfoto)
Foto: Colourbox/Free

Livsstil

Nye vurderinger på vej: Skal du sælge din bolig nu?

Du kan risikere, at nye ejendomsvurderinger giver skvulp på boligmarkedet, men du skal ikke skynde dig at sælge af den grund, vurderer økonomer.
15. august 2019 kl. 11:00 Af Af Stine Eskildsen, Ritzau Fokus

Annonce

Bor du i en ejerbolig i en af landets større byer, er der en risiko for, at du i løbet af de seneste år har betalt en tand for lidt i boligskat.

Ejendomsvurderingerne er nemlig ikke fulgt med markedet, men det bliver der rettet op på, når nye ejendomsvurderinger træder i kraft 1. januar 2021.

Her bliver prisen på solgte boliger i dit område en afgørende faktor for, hvordan dit hjem vurderes.

Det betyder, at mange huse i landdistrikterne vil blive vurderet lavere end i dag - og dermed vil boligejerne få en skattelettelse - mens mange ejere af lejligheder i København på sigt vil skulle betale mere end i dag.

- For langt de fleste kommer det ikke til at betyde noget mærkbart, siger Danske Banks privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen og tilføjer, at for 95 procent af danskerne vil forskellen være på under 10.000 kroner om året.

Men er du blandt de sidste fem procent - og går du i flyttetanker og spekulerer i, hvad de nye ejendomsvurderinger betyder for den proces - så er der et par ting, du kan have med i overvejelserne.

Først og fremmest skal du have for øje, at ejendomsvurderingerne kun er en lille brik i et stort og kompliceret spil.

- Så man skal ikke begynde at sælge sin lejlighed på grund af en skattereform, siger Curt Liliegreen, der er direktør hos Boligøkonomisk Videncenter.

For selv om salgsprisen på en ejerlejlighed i København potentielt kan blive påvirket af, at den fremover bliver dyrere at bo i - fordi boligskatten stiger - så kan for eksempel befolknings- og renteudviklingen få en langt større betydning.

- Man skal passe på med at overdramatisere ejendomsskattereformen. Det er ikke til at vide, hvad der sker, så man skal sælge sin lejlighed, når man har behov for det - ikke med udgangspunkt i nye vurderinger, siger Curt Liliegreen.

Er du sikker på, at du vil flytte inden for de kommende par år, kan der dog være en vis fordel i at sætte lejligheden til salg, inden ejendomsvurderingerne træder i kraft, mener Louise Aggerstrøm Hansen.

- Hvis lejligheden bliver dyrere at bo i, risikerer man, at køberne vil kræve en lavere salgspris, siger hun.

Men overtager de nye ejere lejligheden inden 1. januar 2021, skal de ikke betale skattestigningen - og det skal du selvfølgelig heller ikke, hvis du selv bliver boende.

Den træder først i kraft, når boligen handles efter skæringsdatoen for de nye vurderinger.

Er du i tvivl om, hvorvidt du vil flytte inden for de kommende år, så slå koldt vandt i blodet, råder Louise Aggerstrøm Hansen.

- Det er et fåtal, som det får en mærkbar betydning for, siger hun.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Konkurrence-banner

KONKURRENCE Deltag i vores Livsstil konkurrence og vind et gavekort på kr. 1.000,- til brugskunt i Garant Nykøbing Falster.

Hvor mange påskeæg er der i Livsstils magasinet?Konkurrencebetingelser
Konkurrencen afholdes af LF Livsstil og er ikke købsbetinget.

Konkurrencen er åben for alle personer, der har bopæl i Danmark, undtagen ansatte og nærmeste familie til personer der arbejder for Lolland-Falsters Folketidende eller Folketidende Gruppen. Vinderen får direkte besked via e-mail og offentliggøres på LF Livsstils Facebookside og på Folketidende.dk. Sidste frist for deltagelse er den 11.april. Vinderen udtrækkes fredag d. 12. april og vil få direkte besked, samme dag som konkurrencen er slut.

Annonce