cookie-og-privatlivspolitik
Skruemaskinen er noget af det vigtigste. For du bruger den til mange opgaver, siger tømrer og bygningskonstruktør Christoffer Bøie Dinesen. (Genrefoto)
Skruemaskinen er noget af det vigtigste. For du bruger den til mange opgaver, siger tømrer og bygningskonstruktør Christoffer Bøie Dinesen. (Genrefoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Livsstil

Nyudklækket boligejer: Dette værktøj er uundværligt

Man kan hurtigt købe sig fattig i værktøj. Læs her, hvad du skal anskaffe som det første.
19. september 2020 kl. 10:00 Af Ritzau

Annonce

Mange unge er startet på uddannelse og er flyttet i egen bolig, lejlighed eller klubværelse.

Andre har brugt sommeren på at købe villa, rækkehus eller et af de eftertragtede danske sommerhuse.

Med en bolig følger for de fleste også behovet for en værktøjskasse. Men hvad skal du anskaffe dig, hvis du ikke vil købe dig fattig i værktøj, men bare vil have det basale?

Øverst på listen står en skruemaskine med kombineret slagfunktion og almindelig funktion, fortæller Christoffer Bøie Dinesen, der er tømrer, bygningskonstruktør og indehaver af Privat Byggerådgivning.

Uanset om du køber til dig selv eller en ung, som flytter hjemmefra, er den vigtig, fordi den både kan bore huller og skrue skruer i.

- Skruemaskinen er noget af det vigtigste. For du bruger den til mange opgaver, og det kræver et ordentligt slagbor, hvis du skal hænge noget op på en betonvæg, siger han og råder samtidig til, at du ikke køber den billigste udgave.

- Det værktøj, du køber i god kvalitet, har du resten af livet, siger Christoffer Bøie Dinesen.

Anskaf i samme vending et godt bitssæt til lige kærv, stjerneformet kærv og krydskærv, tilføjer Morten K. Mathiasen, der er tømrer og rådgivende bygningsingeniør virksomheden Morten Mathiasen Aps.

- Det er en fremragende indflyttergave. Og lad være med at købe for billigt, for så knækker bitsen, når der lægges kraft bag, siger han.

Et sæt umbraconøgler er også godt. For rigtig mange møbler - eksempelvis fra Jysk og Ikea - samles med de sekskantede nøgler.

En sav er også god at have. Men her behøver du ikke at gå efter en dyr, kæmpestor fukssvans.

- Save bliver slidt, de holder ikke evigt. Så bare gå efter en jævn, billig sav i en moderat størrelse, som du også har plads til, siger Morten K. Mathiasen.

En papegøjetang er også god, og det behøver heller ikke at være den dyreste i butikken. Papegøjetangen er egentlig til VVS-arbejde, men kan også bruges til andre ting.

- Den kan både skrue gevind, rør og møtrikker eller gribe om en lillebitte tynd skrue, som sidder fast, siger Morten K. Mathiasen.

Du kan også godt få samlede sæt, hvor hele værktøjskassen er samlet på forhånd. Men begge fagfolk råder til, at du hellere anskaffer lidt værktøj ad gangen i hæderlig kvalitet.

- Du kan få samlede værktøjskasser, hvor alle 47 dele er lyserøde eller tommestokken har navn på. Men mange dele er overflødige, og andre dele er så dårlig kvalitet, at de går i stykker, siger Morten K. Mathiasen.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce