cookie-og-privatlivspolitik
Planlægger du at shoppe for eksempel parfumer på ferien, så tjek lige prisen på nettet først. Ofte kan du nemlig få den billigere end i de såkaldte tax free-områder i lufthavnen. (Arkivfoto)
Planlægger du at shoppe for eksempel parfumer på ferien, så tjek lige prisen på nettet først. Ofte kan du nemlig få den billigere end i de såkaldte tax free-områder i lufthavnen. (Arkivfoto)
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Livsstil

Pristjek: Bliv ikke snydt af tax free-tilbud

Der kan være gode penge at spare ved at købe parfume på nettet frem for i lufthavnen, viser analyse fra Pricerunner.
27. juni 2019 kl. 10:00 Af Af Stine Eskildsen, Ritzau Fokus

Annonce

Hvis du planlægger at købe parfumer eller makeup i lufthavnens tax free-område i forbindelse med din sommerferie, kan du med fordel gøre lidt forarbejde inden.

En prisanalyse fra sammenligningstjenesten Pricerunner viser nemlig, at du ofte kan få varerne lige så billigt eller billigere ved at handle produktet i en dansk netbutik i stedet.

- Vi har en indgroet forståelse af, at når noget er tax free, så er det billigt. Men når vi måler det op imod priserne i resten af landets butikker, så viser det sig at være en skrøne, siger Martin Andersen, der er direktør hos Pricerunner.

Pricerunner har undersøgt 20 parfumer og 10 make up- og hudplejeprodukter, som forhandles i Københavns Lufthavn.

I gennemsnit er der 26 procent at spare ved at købe en parfume i billigste netbutik fremfor tax free, og kun to ud af de 20 produkter er billigere at købe i tax free-butikken.

Priserne er dog uden fragt, hvilket vil sige, at der i nogle tilfælde skal lægges lidt oveni. Fragtpriserne i Danmark ligger typisk mellem 0-50 kroner. Og ofte vil det fortsat være billigere at handle på nettet.

Er du for eksempel på udkig efter en Hugo Boss "The Scent for Him", kan du ifølge Pricerunners pristjek, som er foretaget 21. og 25. juni, få 100 milliliter for 612 kroner i lufthavnen.

Den billigste netbutik tilbyder samme parfume for 399 kroner. Pricerunner tager dog forbeholdt for ændringer i priserne, siden tallene blev trukket.

Men også hos Forbrugerrådet Tænk fraråder seniorjurist Maria Liljeqvist, at du lader dig forblænde af tax free-handel.

- Man skal tage tax free med et gran salt. Det er sjældent, der er tilbud i CPH TaxFree, der ikke kan matches i en almindelig butik eller på nettet, bekræfter hun.

Hun tilføjer, at der rent faktisk ikke er tale om told- og afgiftsfri varer for alle.

- Hvis du rejser uden for EU, er det toldfrit, men til rejsende inden for EU er der de samme told- og afgiftssatser som i nationale butikker, siger hun.

Forbrugerrådet Tænk råder i øvrigt til, at man bevæbner sig med almindelig sund fornuft, undersøger prisen flere steder og ikke lader sig friste af hurtige tilbud, når man shopper i lufthavnen.

Hos Pricerunner bakker Martin Andersen op og tilføjer desuden:

- Det er ikke, fordi der ikke kan være tale om et godt tilbud. Man skal bare lade være med at stole blindt på, at det rent faktisk er billigere, fordi det er i en tax free-butik.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce