cookie-og-privatlivspolitik
Podcast er en sammentrækning af iPod og broadcasting.
Podcast er en sammentrækning af iPod og broadcasting.
Foto: Odilon Dimier/Free

Livsstil

Røverhistorier og naturvidenskab: Podcasts til børnene

Podcasts er ikke kun for de voksne. Der er også spændende muligheder til familiens mindste, fortæller podcastproducent Susanna Sommer.
20. september 2018 kl. 17:45 Af Af Grith Larsen/ritzau fokus/

Annonce

Der findes efterhånden podcasts om alskens emner til mange forskellige målgrupper derude, men podcasts til børn er der endnu ikke så mange af.

Men her er den prisvindende podcastproducent Susanna Sommers tre tip til podcasts til familiens mindste.

1) "Radionauterne"

Hvorfor er himlen blå? Hvordan blev jorden skabt? Og hvorfor uddøde dinosaurerne?

De spørgsmål bliver blandt andet forsøgt besvaret af de to værter og inviterede eksperter i podcasten "Radionauterne", hvor nysgerrige børn kan sende spørgsmål ind om alt mellem himmel og jord inden for naturvidenskaben.

Selv om podcasten er til børn, kan voksne sagtens lytte med, lyder det fra Susanna Sommer.

- Jeg synes, at de gør rigtig meget ud af at være i øjenhøjde med børnene, der lytter med, uden at tale ned til dem.

- Og så er værterne også rigtig dygtige til finde nogle gode eksperter, som formår at gøre tingene forståelige.

I programmet får de to værter hjælp til at besvare spørgsmålene af blandt andre eksperter som meteorologer, piloter og biologer.

2) "Sindssygt langt ude københavnske godnathistorier"

"Sindssygt langt ude københavnske godnathistorier" er en serie lydfortællinger, der giver fantasifulde bud på, hvorfor forskellige københavnske bygninger ser ud, som de gør, og hvorfor gaderne og torvene hedder, som de gør.

De er enormt sjovt fortalt, fortæller Susanna Sommer.

- Det er nogle rigtige røverhistorier, og så er værten bare en rigtig god fortæller, og så er der i podcasten det, som lyd kan: at man virkelig føler, at man bliver ledt ind i et andet univers, siger hun.

Lydfortællingerne er også kommet i en aarhusiansk version.

3) "2GOBOG"

I DR-podcasten "2GOBOG" snakker de fem børneværter om bøger, som de selv har læst, og som de gerne vil anbefale andre børn og unge at kaste sig over.

Hver episode har et særligt tema - det kan være hemmeligheder, forventninger eller mobning - og i podcasten har værterne læst forskellige bøger med afsæt i episodens tema.

I hver episode tager de ud forbi en kendt person, som ved en masse om emnet.

- Jeg tror, det er enormt vigtigt, at man som barn og ung hører nogle, der kunne være en selv, siger Susanna Sommer og uddyber:

- Der er en kæmpe identifikation i, at det ikke hele tiden er voksne, som forklarer, hvordan verden hænger sammen. De unge har nogle tilgange til tingene, som ikke bare er voksne, som tror, hvad børn og unge har brug for, siger hun.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Konkurrence-banner

KONKURRENCE Deltag i vores Livsstil konkurrence og vind et gavekort på kr. 1.000,- til brugskunt i Garant Nykøbing Falster.

Hvor mange påskeæg er der i Livsstils magasinet?Konkurrencebetingelser
Konkurrencen afholdes af LF Livsstil og er ikke købsbetinget.

Konkurrencen er åben for alle personer, der har bopæl i Danmark, undtagen ansatte og nærmeste familie til personer der arbejder for Lolland-Falsters Folketidende eller Folketidende Gruppen. Vinderen får direkte besked via e-mail og offentliggøres på LF Livsstils Facebookside og på Folketidende.dk. Sidste frist for deltagelse er den 11.april. Vinderen udtrækkes fredag d. 12. april og vil få direkte besked, samme dag som konkurrencen er slut.

Annonce