cookie-og-privatlivspolitik
Udbuddet af huse og lejligheder er steget henholdsvis 10 og 32 procent i løbet af det seneste år. Det skyldes blandt andet, at der er kommet rigtig mange boliger til salg i løbet af de første fire måneder af 2019.
Udbuddet af huse og lejligheder er steget henholdsvis 10 og 32 procent i løbet af det seneste år. Det skyldes blandt andet, at der er kommet rigtig mange boliger til salg i løbet af de første fire måneder af 2019.
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix

Livsstil

Sådan gør du en god boliginvestering

Find områder i vækst, hvis du vil købe en bolig, der bliver mere værd med tiden.
13. maj 2019 kl. 07:00 Af Af Stine Eskildsen/ritzau fokus/

Annonce

Er du boligsøgende, har du sandsynligvis en lang række krav til dit kommende hjem. To badeværelser, fire værelser, stor have - og et nærmiljø, der er trygt og godt for dig og familien.

Men foruden trygge rammer kan dit nye hjem også ende med at blive en rigtig god investering, hvis du køber i et område, der er i vækst.

Det vil sige et område, som inden for en årrække ventes at blomstre op - med butikker, institutioner, skoler og liv.

Det vil nemlig med stor sandsynlighed øge din boligs værdi, siger Christopher Wagner, der er køberrådgiver og partner hos rådgivningshuset Bomae.

Men det er vigtigt, at du ikke har travlt. En god investering tager nemlig tid.

- Det nytter ikke noget, hvis man sælger igen efter fem år, siger han og råder til, at du planlægger at blive i boligen i mindst 10-15 år.

Hvis du ikke umiddelbart har blik for, hvilke områder der er i vækst, kan du finde en god indikation af det på for eksempel Boligsiden.

Her findes et markedsindeks, hvor du kan søge på et område og se, hvor mange boliger der er solgt over de seneste år, til hvilken pris og efter hvor lang liggetid.

- Her kan man blandt andet se efter, om salget er steget i området, siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Er salget til gengæld faldet, kan det enten skyldes, at efterspørgslen ikke er der - eller at området er så populært, at det er blevet for dyrt. Det er sidstnævnte tendens, der har ramt flere dele af København.

Der kan også være penge at hente, hvis du investerer i en bolig et sted, hvor infrastrukturen eller andre ting i lokalområdet står over for forbedringer.

Kommer der for eksempel et metro- eller letbanestop nær din nye lejlighed inden for en årrække, vil det øge dens værdi, forklarer Hans Møllnitz Olsen, købermægler hos Bolighed.

Du skal også overveje, hvilken type bolig du køber.

- Udformningen af boligen betyder meget. Kombinationen af værelser og toiletter er for eksempel vigtig, hvis man er en familie, der skal have morgenlogistikken til at gå op, siger Hans Møllnitz Olsen.

Er der fire eller flere værelser, skal der også være mindst to toiletter, påpeger han. Det er noget, der er stor efterspørgsel efter - og det vil også spille ind, når du engang skal sælge boligen igen.

Har du en håndværker i maven, kan du også øge huset eller lejlighedens værdi ved at ændre på rumfordelingen og tilføje et ekstra værelse.

- Hvis boligen går ud til et bredere segment, vil det kunne ses på salgsprisen, siger Hans Møllnitz Olsen.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Konkurrence-banner

KONKURRENCE Deltag i vores Livsstil konkurrence og vind et gavekort på kr. 1.000,- til brugskunt i Garant Nykøbing Falster.

Hvor mange påskeæg er der i Livsstils magasinet?Konkurrencebetingelser
Konkurrencen afholdes af LF Livsstil og er ikke købsbetinget.

Konkurrencen er åben for alle personer, der har bopæl i Danmark, undtagen ansatte og nærmeste familie til personer der arbejder for Lolland-Falsters Folketidende eller Folketidende Gruppen. Vinderen får direkte besked via e-mail og offentliggøres på LF Livsstils Facebookside og på Folketidende.dk. Sidste frist for deltagelse er den 11.april. Vinderen udtrækkes fredag d. 12. april og vil få direkte besked, samme dag som konkurrencen er slut.

Annonce