cookie-og-privatlivspolitik
Danskernes mest søgte baristamaskine er DeLonghi Magnifica S, hvor prisdifferencen er 22 procent mellem dyreste og billigste butik. En anden populær model er Sage Oracle Touch, som koster 20.000 kroner i den dyreste butik - og 12.000 kroner det billigste sted - altså en besparelse på 8000 kroner, viser data fra Pricerunner. (Genrefoto)
Danskernes mest søgte baristamaskine er DeLonghi Magnifica S, hvor prisdifferencen er 22 procent mellem dyreste og billigste butik. En anden populær model er Sage Oracle Touch, som koster 20.000 kroner i den dyreste butik - og 12.000 kroner det billigste sted - altså en besparelse på 8000 kroner, viser data fra Pricerunner. (Genrefoto)
Foto: Albert Gea/Reuters

Livsstil

Salget boomer: Du kan spare tusinder på ny kaffemaskine

Danskerne køber flere avancerede kaffemaskiner, som både kan lave espresso og varme mælk. Læs her, hvordan du gør et godt køb.
18. september 2020 kl. 08:00 Af Ritzau

Annonce

Danskernes interesse for avancerede kaffemaskiner er eksploderet under coronakrisen.

Alene i april steg søgningen med 110 procent. Og henover sommeren har søgningen været 30 procent højere end normalt. Det viser datatræk fra prissammenligningstjenesten Pricerunner.

- Gourmetkaffen har virkelig fået en renæssance. Det er hverken de billige modeller eller kapselmaskinerne - men de avancerede baristamodeller - folk søger mest efter, siger Martin Andersen, der prisanalytiker i Pricerunner.

Det billede genkender Kian Lindblad Hickman, der er Danmarksmester i barista og souschef hos Coffee Collective Torvehallerne.

- Jeg oplever, at flere og flere går op i specialkaffe. På den måde er kaffe rykket op og blevet lidt ligesom vin - et kvalitetsprodukt, som folk virkelig nyder, siger han.

Samtidig er der kommet flere "baristamaskiner" på markedet. Altså store maskiner, der både kan lave espresso og varme mælken.

De mange producenter og produkter betyder, at markedet er præget af konkurrence. Og det er forbrugerens fordel.

- Når der er flere butikker om buddet, presses prisen ned. Vores analyse viser, at man i snit kan spare 35 procent ved at købe den præcis samme kaffemaskine i den billigste fremfor dyreste butik, siger Martin Andersen.

Så hav øjnene med dig.

De mest populære maskiner koster nemlig flere tusind kroner.

- Derfor vil den procentvise besparelse også løbe op i flere kroner, end hvis det gjaldt et produkt til 2-300 kroner. På kaffemaskinerne vil der typisk være flere tusind kroner at spare eller tabe, siger Martin Andersen.

Overvej også at udvide ønskelisten.

Den store efterspørgsel betyder nemlig, at mange af topmodellerne pt. er udsolgt på lageret hos halvdelen af butikkerne, forklarer Martin Andersen.

Men samtidig kan en beslægtet model være sat ned, fordi der er priskrig på lige dén vare.

- Så hvis man både udvider ønskelisten til to-tre modeller og zapper rundt mellem butikkerne, er der rigtigt mange penge at spare, siger han.

Overvej også, hvordan du vil bruge pengene, råder Kian Lindblad Hickman.

For en klassisk faldgrube er, at folk bruger rigtig mange penge på kaffemaskinen, og derfor går på kompromis og sparer på kværnen.

Men kværnen er afgørende for smagen.

- Så afsæt hellere lidt flere penge til en god kværn og lidt færre til kaffemaskinen. For når man køber kvalitet, kan de fleste maskiner det, de skal: nemlig lave espresso og varme mælk, siger Kian Lindblad Hickman.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce