cookie-og-privatlivspolitik
Salat og kål kan med fordel ordnes i større mængder på én gang og opbevares i køleskabet til et par dage. På den måde undgår man at bruge lang tid i køkkenet hver dag.
Salat og kål kan med fordel ordnes i større mængder på én gang og opbevares i køleskabet til et par dage. På den måde undgår man at bruge lang tid i køkkenet hver dag.
Foto: Free/Christian Fischer/arkivfoto

Livsstil

Single i køkkenet: Gør den daglige madlavning lettere

Singler skal lære at omfavne madlavningen, som for mange er et af dagens trælse gøremål. Her følger en række råd til at gøre det simpelt og smart.
27. oktober 2017 kl. 14:14 Af Af Bettine Romme Andersen/ritzau fokus/

Det kan for de fleste være en udfordring at finde på nye, spændende madretter til middagsbordet hver evig eneste dag. Og for singler kan det desuden give hovedpine at undgå madspild og skabe hygge omkring måltidet.

Står man som single i den situation, så har en kok og en singleblogger deres råd til at få madplanlægningen til at gå op i en højere enhed.

Kokken Louisa Lorang slår på, at det særligt handler om, at maden skal kunne spises over flere dage eller kunne laves om til noget andet.

- Som single skal man nok i højere grad gøre det, vi som kokke kalder at bakke op - altså at kunne lave maden fra dag et om til noget andet på dag to og dag tre, siger hun.

På den måde kan man nøjes med at bruge meget tid i køkkenet to til tre gange om ugen.

Annonce

- For eksempel kan man på dag et spise kotelet med kartofler og salat, på dag to kan man bruge den ekstra kotelet i en taco, mens man på tredjedagen bruger de tiloversblevne kartofler til en frittata, som er en æggekage med kartofler, siger Louisa Lorang.

- Så jo mere man faktisk dygtiggør sig i køkkenet, jo nemmere er det at være single, hvilket er lidt tarveligt at sige. Men man skal tænke sine rester som en gave, så man kan slippe nemt om madlavningen næste dag, uddyber Louisa Lorang.

Hun understreger, at det er vigtigt at tænke simple retter, der er hurtige at lave. Og lige netop den pointe bakker Pia Damsgaard op om. Hun er single og blogger om singlelivet på SingleSpot.dk.

- Når man kigger i en kogebog, så skal der så mange ting i retterne, at det er lige til at tude over, siger hun.

Derfor har hun personligt indført en rytme, hvor hun to dage om ugen får leveret lækre og sunde færdigretter til døren, mens hun to til tre dage laver mad til sig selv.

Annonce

- Så køber jeg ind og får brugt det hele de resterende dage, på den måde er der også mere plads til at være impulsiv og gå ud og spise, siger Pia Damsgaard.

Når man er single, kan det sociale aspekt i at spise aftensmad være noget, man savner. Derfor har hun faktisk talt med en coach om, hvad mad er for hende, og hvad der skal være vigtigt.

- Det handler om at se det, som noget der også er godt for en selv, og ikke se på alle de forhindringer, der er. Det er jo næring, og det der gør, at jeg har det godt, siger blogger Pia Damsgaard.

Kokken Louisa Lorang har et sidste godt råd til singlerne i køkkenet.

- Man skal omfavne den her nye trend, der hedder bowls, hvor alt skal ned i en skål, for det er den bedste måde at bruge sine rester på, siger hun.

Annonce

På den måde kan en skål med ris eller quinoa toppes med noget stegt, krydret kød og grønkål, man har forberedt i forvejen, råder Louisa Lorang.

Fakta: Bak op, og forbered til flere dage

- Når man køber en stor pose grøntkål, skal man ordne det hele med det samme. For så er det nemt at bruge flere dage i træk.

- Skræl alle gulerødder, og læg dem i en bøtte vand. Skyl din salat, og læg det i et fugtigt viskestykke i køleskabet.

- Lav en glace, der kan holde i 14 dage. Lav den af soja, ingefær, lime og sukker kogt ind. Brug den på en nudelsalat, kål, grøntsager eller oven på en vietnamesisk banh mi-sandwich.

Annonce

- Det samme kan man gøre med en vinaigrette. Den kan holde i tre dage i køleskabet.

Kilde: Louisa Lorang.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce

ANNONCE