cookie-og-privatlivspolitik
Selv om skiferien er aflyst, kan du håbe på en ordentlig dyne sne her hjemme, så du kan tage en tur afsted på langsrendsski. Her ses Rold Skov i februar 2017, hvor Rold Skov Skilaug og Naturstyrelsen etablerede et godt 13 kilometer skispor gennem skoven. (Arkivfoto)
Selv om skiferien er aflyst, kan du håbe på en ordentlig dyne sne her hjemme, så du kan tage en tur afsted på langsrendsski. Her ses Rold Skov i februar 2017, hvor Rold Skov Skilaug og Naturstyrelsen etablerede et godt 13 kilometer skispor gennem skoven. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Livsstil

Skiferien hænger i en tynd tråd: Her er alternativerne

For mange tegner vinterferien anderledes i år. Her er en række bud på, hvordan du og familien kan få noget, der minder om skiferie i Danmark.
21. januar 2021 kl. 07:00 Af Ritzau

Annonce

Vinterferie er for rigtig mange danskere ensbetydende med løjper, afterski og sneklædte bjerglandskaber. Men i år bliver den årlige skitur svær at afholde på grund af den verdensomspændende coronapandemi.

Her er tre bud på, hvor du kan få kolde kinder og en aktiv ferie med familien - uden at skulle forlade landet.

1) Rulleski og langrend

Plejer du at tage på skiferie for at stå pisterne tynde, så kan du godt få en del af den samme følelse i benene i Danmark. Begynd med at krydse fingre for et ordentligt lag sne.

- Hvis der kommer nok sne, så vil det være oplagt at tage ud og stå på langrendsski, siger Anders Olesen, der er stifter af skiinstruktøruddannelsen Skiers, hvor han har uddannet tusindvis af skiinstruktører.

Annonce

Men forbliver det ved en hurtig omgang tøsne, kan du være nødt til at søge mod de kunstige skibakker.

Du kan eksempelvis tage familien med til "CopenHill" i København, hvor det på trods af coronavirus er muligt at stå på ski ned ad forbrændingsanlægget Amager Bakke. Husk at bestille tid, da der kun må være 100 skiløbere på skibakken af gangen.

2) Søg mod mountainbikesporene

Hvis du er åben for andre sportsgrene end ski, men stadig ønsker en aktiv ferie, så lej i stedet mountainbikes til hele flokken.

- Hvis vores skiferie bliver aflyst, så overvejer vi at booke et sommerhus et sted, hvor der er mountainbikespor i nærheden, forklarer Anders Olesen, der selv plejer at være på skiferie tre til fire gange om året med familien.

Annonce

Det er nemt at have børn med, forklarer han, så find et sted, hvor der er mulighed for at leje cykler.

Du kan også tage familien med til Bornholm, hvor du både kan kombinere en aktiv ferie med det anderledes terræn i form af klipperne.

- Der findes masser af vandreture og mountainbikespor på Bornholm, og fordelen er, at der er meget mere plads på sporene om vinteren, siger Sidsel Møller Christensen fra VisitDenmark.

3) Danmarks surferparadis

Er det den hårde kulde, du får et kick af, så tag familien med til Cold Hawaii, der ligger ved Vestkysten i Thy.

Annonce

Selv om området er kendt for at være et surferparadis med dets 31 surferspots, så kan hele familien være med.

- Det kan kombineres med en masse andre outdoor-aktiviteter i Nationalpark Thy, siger Sidsel Møller Christensen.

Eksempelvis er der vandreture, cykel- og mountainbikeruter, fisketure og mulighed for at ride på heste.

- Vil man lave en ferie ud af det, kan man booke aktiviteterne og så et feriehus eller hotel i nærheden, forklarer Sidsel Møller Christensen.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce

ANNONCE