cookie-og-privatlivspolitik
Vi har aldrig købt så meget ny elektronik som under coronakrisen. I alt brugte vi næsten 30 milliarder på det i 2020. Det skriver Berlingske på baggrund af tal fra analysefirmaet GfK, der måler det faktiske salg i butikkerne. (Arkivfoto)
Vi har aldrig købt så meget ny elektronik som under coronakrisen. I alt brugte vi næsten 30 milliarder på det i 2020. Det skriver Berlingske på baggrund af tal fra analysefirmaet GfK, der måler det faktiske salg i butikkerne. (Arkivfoto)
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Livsstil

Spar penge: Disse tre steder er vi typisk overforsikret

Mange overforsikrer sig uden at vide det, og her kommer tre situationer, hvor det kan betale sig at dobbelttjekke sine eksisterende forsikringer.
29. marts 2021 kl. 07:00 Af Ritzau

Forestil dig dette: En sælger spørger, om du vil købe en forsikring med til din spritnye bærbare computer. Du kan ikke helt huske, hvordan vilkårene lyder i dine nuværende forsikringer, og derfor takker du ja.

Men problemet er, at den nye computer højst sandsynligt allerede er dækket af din indboforsikring, og derfor betaler du nu dobbelt for at få den forsikret.

Selv om scenariet er tænkt, så er det let at komme til at overforsikre sig. Og her kommer tre steder, hvor det ofte sker.

1) Rejseforsikringen

Bestiller du ferie gennem et rejsebureau eller lignende, vil du typisk blive tilbudt at tegne en forsikring til den enkelte rejse. Og det er altså her, det går galt for en del af os.

Annonce

- Forbrugerne er ikke opmærksomme på, hvad de har af øvrige rejse-dækninger i deres forsikringer, siger Lars Baadsgaard, der er ansvarlig for finansielle test hos Forbrugerrådet Tænk.

Har du eksempelvis allerede tilvalgt en årsrejseforsikring til din indboforsikring, så vil du pludselig være dobbelt dækket, hvis du samtidig tegner en enkelt-rejseforsikring hos det pågældende bureau.

- Og dobbelt dækket er altså ikke dobbelt så godt. Man får bare lov til at betale to gange, og det er spild af penge, fortsætter han.

Har du et Mastercard i din bank, så tjek desuden, om du i den forbindelse har tilknyttet en årsrejseforsikring. Er det tilfældet, risikerer du også at blive overforsikret.

I særlige situationer kan en enkelt-rejseforsikring dog give mening. Eksempelvis hvis du booker en familie-grupperejse gennem et rejsebureau, hvor du ikke vil være dækket, hvis et familiemedlem bliver dårligt, og rejsen må afbrydes.

Annonce

2) Computer og køleskab

Butikkerne tilbyder ofte at forsikre dit produkt mod betaling, når du eksempelvis køber nyt køleskab, computer eller telefon.

- Der findes mange af den type mikroforsikringer, men typisk vil produkterne allerede være dækket af ens indboforsikring, siger Louise Aggerstrøm Hansen, der er privatøkonom i Danske Bank.

Hvis du ikke ved, hvorvidt din egen indboforsikring dækker, så spørg efter en prøveperiode.

- Typisk kan man få en periode med mikroforsikringen gratis, og den plejer jeg selv at tage, fortsætter hun.

Annonce

Det giver dig tid til at undersøge, hvorvidt du har behov for den.

I stedet for mikroforsikringen anbefaler Lars Baadsgaard, at du udvider din indboforsikring med en elektronikdækning, da det er billigst, fordi den også dækker dine andre elektronikvarer.

3) Vinduer og badekar

Mere end hver fjerde bor til leje i en bolig, viser tal fra Danmarks Statistik fra 2018. Og det betyder, at flere millioner lejere risikerer at betale for meget, hvis de har købt en tilvalgsdækning hos forsikringsselskabet, der dækker glas og kumme som eksempelvis badekar, vinduer og håndvask.

Disse ting kan nemlig sagtens være dækket af din udlejers ejendomsforsikring.

Annonce

- Det er en detalje, som mange lejere absolut ikke tænker over, siger Lars Baadsgaard.

Tjek derfor, hvad der står i lejeaftalen, eller giv din udlejer et kald.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce

ANNONCE