cookie-og-privatlivspolitik
Det første år, man tager en ekstra tørn, får man et skattefrit beløb på 43.697 kroner - og nu er der så også en bonus for at nappe et år til. (Arkivfoto)
Det første år, man tager en ekstra tørn, får man et skattefrit beløb på 43.697 kroner - og nu er der så også en bonus for at nappe et år til. (Arkivfoto)
Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Livsstil

Tag endnu en tørn som senior og få en pengepræmie

Fra 1. juli kan man for første gang få en seniorpræmie på 26.010 kroner skattefrit for det andet år, man arbejder videre efter pensionsalderen.
08. juli 2021 kl. 07:00 Af Ritzau

Vælger du at tage endnu en tørn på arbejdsmarkedet, selv om du har passeret pensionsalderen, så venter der en kontant bonus.

Fra 1. juli kan man for første gang få en seniorpræmie for det andet år, man arbejder videre efter pensionsalderen.

Det skattefri beløb er på 26.010 kroner, som tikker ind på din NemKonto, og det kalder forbrugerøkonom Carsten Holdum fra PFA for attraktivt.

- Man får en ret god vitaminindsprøjtning til mængden af penge i pensionstiden. Det er en kombination af mange fordele - og seniorpræmien er bare toppen af kransekagen, siger han og uddyber:

- Dels får man også lidt mere i rente, dels smøres ens samlede opsparing ud over færre år, og dels får man en lidt højere folkepension, siger han og understreger, at seniorpræmien ikke modregnes nogen steder.

Annonce

Det første år, man tager en ekstra tørn, får man et skattefrit beløb på 43.697 kroner - og nu er der så også en bonus for at nappe et år til.

Ifølge beregninger fra PFA stiger ens indkomst fem procent per år, man udskyder pensionen.

- De fleste, der har haft en almindelig arbejdsmarkedspension, er ret godt stillet. Hvis man er i normallønsområdet fra 300-500.000 kroner om året, vil man lande med en pension på 80 procents indkomst af, hvad man havde før, siger Carsten Holdum.

- Man må selvfølgelig spænde livremmen lidt ind. Men det er ikke kritisk, og man skal ikke gå fra hus og hjem. Så med et beløb svarende til fem procent oveni svarer det nogenlunde til, at man får 85 procent af, hvad man havde før.

Der er en række krav, som skal være opfyldt, for at få tildelt seniorpræmien.

Annonce

Man skal have arbejdet 1560 timer - svarende til 30 timer ugentligt - i hver af de to 12 måneders perioder efter pensionsalderen.

- Har man været hjemsendt under coronanedlukningerne, har man stadig været ansat, pointerer Carsten Holdum.

Er man almindeligt ansat, indberettes det automatisk.

Er man derimod selvstændig eller projektansat, omregnes indtjeningen til timer efter en tabel fra Udbetaling Danmark, som står for seniorpræmien.

Men har man et deltidsjob eller en periode med arbejdsløshed, er det mere udfordrende at ramme timekravet på 1560 timer de forgangne 12 måneder.

Annonce

- Det er ikke en glidende overgang. Det er alt eller intet, understreger han.

Både han og Karina Ransby, der er underdirektør i brancheorganisationen Forsikring & Pension, understreger, at den enkelte hver især må gøre op med sig selv, om lysten eller pengene lokker.

- Hvis du skulle finde ud af, at du ikke har kræfterne eller lysten til at fortsætte efter et par måneder, er der ikke noget forgjort i det, tilføjer Karina Ransby.

- Det har ikke nogen omkostninger, andet end at du så selvfølgelig ikke kan få seniorpræmien.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce

ANNONCE