cookie-og-privatlivspolitik
Der er store kommunale forskelle på, hvor lang tid et hussalg tager. I juli måned i år tog det i gennemsnit 55 dage at sælge et hus i Vallensbæk Kommune, mens det i gennemsnit tog 311 dage i Langeland Kommune. Det viser tal fra Boligsiden. (Arkivfoto)
Der er store kommunale forskelle på, hvor lang tid et hussalg tager. I juli måned i år tog det i gennemsnit 55 dage at sælge et hus i Vallensbæk Kommune, mens det i gennemsnit tog 311 dage i Langeland Kommune. Det viser tal fra Boligsiden. (Arkivfoto)
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Livsstil

Tre tip forkorter salgstiden på din bolig

Køber kan bruge din boligs liggetid til at presse prisen, men der er en række ting, du selv kan gøre for at få solgt hurtigst muligt.
07. september 2020 kl. 06:00 Af Ritzau

Annonce

Skal du sælge din bolig, skal det som oftest helst gå stærkt.

Men liggetiden kan i nogle tilfælde blive lang. Og det kan få betydning for prisen, forklarer Mira Lie Nielsen, som er boligøkonom i Nykredit.

- Som sælger bliver man mør og villig til at give nogle afslag, som man ikke var tidligere, og det ved køberne godt, siger hun.

Ifølge Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør ved Boligsiden, bør du som sælger tjekke salgstiderne i din kommune.

- Sælger kan bruge det til at planlægge sit boligsalg ud fra den rette timing, siger hun og tilføjer:

- Og hvis man har brug for at sælge huset hurtigt, kan man justere sine forventninger til prisen og måske sætte den lidt lavere.

På villaer og rækkehuse med en salgstid på mindre end tre måneder var det gennemsnitlige afslag på landsplan 3,0 procent af udbudsprisen i 2019.

Lå boligen i mere end 12 måneder, lød afslaget i gennemsnit på 8,5 procent, viser en opgørelse fra Boliga.

Men som sælger er der en række ting, du kan gøre for at nedbringe den tid, det tager at få solgt huset.

1) Hold boligen ved lige

Du kan være topmotiveret til at gøre hele hytten ren inden den første fremvisning, men efterhånden som tiden går, falder energien og motivationen.

Men hæng i, lyder rådet, og sørg for, at boligen skiller sig positivt ud.

- Selv om du er træt af at have den til salg, så er du nødt til at sørge for, at den står tiptop, siger Mira Lie Nielsen.

Inden du sætter til salg, kan du med fordel gennemgå huset for småting, der i en tilstandsrapport vil blive noteret som en skade.

- Det kan være en revnet flise på badeværelset. Det er ikke dyrt at fikse, og bliver det ordnet, vil det ikke fremgå af tilstandsrapporten, siger Birgit Daetz.

2) Se på prisen

Skal du åbne for flere eller andre kunder, er det i sidste ende altid et spørgsmål om pris, forklarer Mira Lie Nielsen.

- Har der været bud, kan man lægge sig op ad dem. Ellers har mæglerne god erfaring med, hvad der skal til, siger hun og tilføjer:

- Man kan også sætte en anden mægler i spil for at få en anden mening eller se på ejendomme i området og sammenligne.

3) Skift mægler

Både du og din ejendomsmægler kan køre død i boligsalget, hvis det står stille i lang tid.

Derfor kan du på et tidspunkt overveje at se dig om efter en ny.

- Når man nærmer sig det halve år, kan man overveje at skifte. Man kommer op forrest i køen, og der kommer frisk energi, siger Mira Lie Nielsen.

Mange ejendomsmæglere kører med konceptet "solgt eller gratis", som betyder, at du kan komme gratis ud af aftalen, hvis boligen ikke bliver solgt.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce