cookie-og-privatlivspolitik
Podcast er en sammentrækning af iPod og broadcasting.
Podcast er en sammentrækning af iPod og broadcasting.
Foto: Colourbox/Free

Livsstil

Tre tip til underholdende og informerende podcasts

Vil du høre mere om de danske stemmer i kendte tegnefilm eller samle skægge facts, så bliv her inspireret til spændende podcasts, som du måske ikke kender.
18. september 2018 kl. 07:00 Af Af Grith Larsen/ritzau fokus/

Annonce

Tag høretelefonerne på, tænd for en podcast, og bliv lullet ind i en helt anden verden.

Mangler du anbefalinger til underholdende og informerende podcasts, er her den prisvindende podcastproducent Susanna Sommers bud:

1) "Politikens Poptillæg"

Dåselatter, følsomme 90'er-stemmer og Sex and the Citys 20-års jubilæum.

I "Politikens Poptillæg" kigger vært Lucia Odoom i hver podcast på popkulturelle tendenser i alt fra musik og film til reality-tv og serier.

Sammen med et panel bestående af folk fra kulturlivet bliver populærkulturen formidlet på en passioneret og indsigtsfuld måde. Lucia Odoom har nemlig fundet en form, som er både underholdende, interessant og sjov, fortæller Susanna Sommer.

- Lucia Odoom er enormt god til at gribe fat i det, der bevæger sig. Ikke bare det, der er aktuelt nu, men også de trends, der bevæger sig.

- Det er tit, at hun samler op på tendenser: Der er kommet en ny produktion, et nyt realityshow eller en ny plade, og så laver hun et mere tematisk overblik i det, forklarer Susanna Sommer.

2) "Med dansk tale"

I podcastserien "Med dansk tale" hører man gennem gamle lydklip og nye interview historierne og stemmerne bag den danske dubbing af kendte tegnefilm og -serier.

Der er blandt andre besøg af de kendte skuespillere bag stemmerne i nogle af de ikoniske tegnefilm, og det vækker et kærligt genhør, fortæller Susanna Sommer.

- For det første får man et "behind the scenes"-indblik i nogle af de tegneserier og -film, man kender. Og så er det virkelig behændigt og lækkert klippet, når man hele tiden hopper mellem tegnefilmsuniverset og virkeligheden.

- Når man hører stemmerne, kan man fuldstændig se, hvordan tegningerne så ud, siger Susanna Sommer.

At zoome ind på dubbingen er en god prisme at se den del af kulturhistorien igennem, fortæller hun videre.

- Plus at der er en kæmpestor identifikationsfaktor i, at vi selv har set filmene som små, og at vores børn også har set dem. Samtidig er der også nogle sjove og interessante historier gemt i, hvordan man egentlig arbejder med dubbing, siger hun.

3) "No Such Thing as a Fish"

"No Such Thing as a Fish" er en udløberpodcast af det populære engelske quizprogram "QI".

Podcasten bliver produceret og præsenteret af folkene bag quizprogrammet, og her vender de nogle af de forunderlige facts, som de er stødt på under researchen til quizprogrammet.

De har været spørgsmålsskabere og fact-findere til tv-quizzen i årevis, så deres baggrundsviden er enorm, fortæller Susanna Sommer.

- De er sjove, og samtidig fylder de det meget vigtige center i hjernen: center for fuldstændig unødvendig viden. Det viser sig tit, at de underlige løsrevne fakta altid kommer belejligt ind på et eller andet tidspunkt i ens liv, siger hun.

- Det kan være alt fra badekulturen i det gamle Rom til bæltedyrs parringsritualer.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Konkurrence-banner

KONKURRENCE Deltag i vores Livsstil konkurrence og vind et gavekort på kr. 1.000,- til brugskunt i Garant Nykøbing Falster.

Hvor mange påskeæg er der i Livsstils magasinet?Konkurrencebetingelser
Konkurrencen afholdes af LF Livsstil og er ikke købsbetinget.

Konkurrencen er åben for alle personer, der har bopæl i Danmark, undtagen ansatte og nærmeste familie til personer der arbejder for Lolland-Falsters Folketidende eller Folketidende Gruppen. Vinderen får direkte besked via e-mail og offentliggøres på LF Livsstils Facebookside og på Folketidende.dk. Sidste frist for deltagelse er den 11.april. Vinderen udtrækkes fredag d. 12. april og vil få direkte besked, samme dag som konkurrencen er slut.

Annonce